Ispiši ovu stranicu
Petak, 23 Svibanj 2014 06:24

U subotu će preko Jadrana proći frontalni poremećaj

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Hladna fronta nalazi se nad Italijom i srednjom Europom, a u noći na subotu i tijekom subote prijeći će preko Jadrana.

Ipak bit će oslabljena, pa će samo ponegdje donijeti pokoji grmljavinski pljusak, iako će se u mnogim krajevima zadržati posve suho.
Jučer su najviše dnevne temperature zraka u Dalmaciji prvi put ove godine dosegnule 30°C. Konkretno, dogodilo se to na širem kninskom području. Zanimljivo je da je prva 30-ka ove godine dosegnuta gotovo mjesec dana kasnije u odnosu na 2013. godinu!

More se i dalje grije, u četvrtak je toplih 21°C izmjereno u Dubrovniku.

Hladna fronta nalazi se nad Italijom i srednjom Europom, a u noći na subotu i tijekom subote prijeći će preko Jadrana. Ipak bit će oslabljena, pa će samo ponegdje donijeti pokoji grmljavinski pljusak, iako će se u mnogim krajevima zadržati posve suho.

Pretežno sunčano, povremeno uz malu do umjerenu naoblaku bit će tijekom današnjeg dana. Na sjevernom Jadranu u drugom dijelu dana, a osobito navečer uz više oblaka lokalno može biti kiše, pljuskova i grmljavine. Zapuhat će slab do umjeren jugozapadnjak, ponegdje na moru i jugo. Od jutra toplo. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 12 do 15°C, uz obalu i na otocima od 15 do 20°C. Najviše dnevne temperature većinom od 24 do 30°C ponegdje u Zagori.

Subota će biti malo promjenjivija u odnosu na prethodne dane, osobito u prvom dijelu dana kada će uz promjenjivu naoblaku samo lokalno biti kiše ili pljuskova s grmljavinom. Popodne sunčanije i suho, tek u Zagori uz mogućnost slabog pljuska. Puhat će većinom slabo jugo i jugozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju  od 12 do 15°C, uz obalu i na otocima od 14 do 19°C. Najviše dnevne temperature u laganom padu, većinom od 20 do 26°C.

U nedjelju će biti pretežno sunčano. Noću tiho ili burin, danju će puhati slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak. Jutarnje temperature bit će u blagom padu, najviše dnevne od 22 do 27°C.

Stabilno, toplo, ili vrlo toplo vrijeme nastavit će se i u prvoj polovici sljedećega tjedna.

                                                                                                                                                                 Izvor: Crometeo

Poslijednja izmjena dana Petak, 23 Svibanj 2014 06:29

Srodni sadržaj (po oznakama)