Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije mapa. Putanja: C:\HostingSpaces\trogirskip\www.trogirskiportal.hr\wwwroot\images\gallery\pomoc
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/gallery/pomoc
Utorak, 20 Svibanj 2014 11:53

Trogir, Okrug i Marina za stradalu Slavoniju

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

U prikupljanju pomoći za Slavoniju uključili su se Trogirani, Okrućani, mještani Marine, na inicijativu brojnih udruga, političkih stranaka, navijači Torcide i ostali.

Gradonačelnik grada Trogira Ante Stipčić, njegovi zamjenici Radovan Slade-Šilović i Filip Anđelić uz predsjednika i potpredsjednika Gradskog vijeća, pozivaju građane na prikupljanje i pružanje svih oblika pomoći, u prvom redu trajnih namirnica,vode, odjeće i higijenskih potrepština.

U ovome trenutku najpotrebniji su dječja hrana, proizvodi za održavanje higijene (posebno za djecu, za žene i muškarce), pelene za djecu i odrasle, donje rublje, deke i posteljina.

Sve donacije građani mogu donijeti u skladište Gradskog društva Crvenog križa Trogir na adresi Ribola bb (pored vrtića sa istočne strane) koje je otvoreno u vremenu od 8-20h, a radit će tako i do petka.

Ravnateljica GDCK Trogir Tanja Jakus kazala nam je kako danas očekuju još veči odaziv naših sugrađana s obzirom da su u akciji danas i trogirske osnovne i šrednje škole.

Svoje veliko srce pokazala je trogirska TORCIDA koja također organizira prikupljanje pomoći poplavljenim područjima u Slavoniji u suradnji sa veteranima 4. gardijske brigade i trogirskom HVIDROM. Pomoć se prikuplja danas do 20 h. Prikupljanje pomoći organizirano je u prostorijama TORCIDE Trogir, Gradska 33.

Mario Radić iz trogirske TORCIDE kazao je kako je njihova prostorija od nekih 50. – tak kvadrata već napola puna doniranim namirnicama, dok su članovi trogirske Torcide po svojim mogučnostima donirali namirnica u vrijednosti od 50-60 kn.

Akciji se također priključila Općina Okrug. Pomoć se donosi u općinskoj dvorani Bana Jelačića 13, pokraj zgrade Općine, do 20 sati.
Volonterka crvenog križa Marija Šarić, zamolila je mještane Okruga da doniraju po svojim mogučnostima, najviše im nedostaje donjeg rublja, higijenskih potrpština te dječjih kašica, uz napomenu da se ne donosi kvarljiva hrana.

Na području Općine Marina pomoć prikuplja humanitarna Udruga "Bagulin" u suradnji sa Crvenim križem Trogir. S obzirom da prvi kamion s pomoći kreće već sutra pozivaju mještane Marine da svoje donacije donesu u prostorije Humanitarne Udruge "Bagulin" u Citadeli na 2. katu do 19 sati. Pomoć se u Marini prikuplja još danas.

Volonterka Udruge „Bagulin“ Vedrana Musinov, moli mještane Marine da donesu ukoliko mogu dezinfekcijskih sredstava, rukavica,  repelenata za komarce, te vode. Dodala je, kako se akciji u Marini odazvao veliki broj tamošnjih privatnika, firmi i mještana.

{gallery}pomoc{/gallery}

Poslijednja izmjena dana Utorak, 20 Svibanj 2014 13:47
HomeTROGIRTG Holding: Građani savjesno odlažite otpad Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala