Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije mapa. Putanja: C:\HostingSpaces\trogirskip\www.trogirskiportal.hr\wwwroot\images\gallery\gena
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/gallery/gena
Ponedjeljak, 19 Svibanj 2014 06:54

Baština na moderan način

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Dana 17. i 18. svibnja održana je Europska noć i Međunarodni Dan muzeja. Europska noć muzeja obilježena je temom “BAŠTINA NA MODERAN NAČIN” a program je započeo prigodnim koncertom KUD-a “Kvadrilja” na gradskom trgu. Plesna sekcija KUD-a Kvadrilja u povodu Europske noći muzeja predstavila je, uz pratnju mandolinskog orkestra, stare trogirske plesove Šotić i Kvadrilju.

Plesovi su izvedeni u tradicionalnim trogirskim gradskim nošnjama te su na taj način posjetitelji upoznati ne samo s tradicionalnim odijevanjem u Trogiru, već i s načinom zabavljanja (plesanja) u prošlosti.

Nakon prigodnog koncerta, program se nastavio u Galeriji Cate Dujšin Ribar gdje se  održala projekcija filma „Iglom do zvijezda“ autora Mladena Santrića. Film se prikazao kao uvod u izložbu Boris Burić - Gena: NEC PLUS ULTRA koja se otvorila u atriju Muzeja grada Trogira. Nakon projekcije dokumentarnog filma, posjetitelji su uživali u digitalnoj izložbi fotografija "Paralelna Dalmacija" autora Iva Pervana.

Međunarodni dan muzeja obilježila je priča  “ZA SVA VRIMENA” i sjećanje na nekadašnju trogirsku svakodnevnicu gdje je uz pomoć starih fotografija iz obiteljske zbirke Marija Seka Rožić ispričala priču o djetinjstvu, odrastanju, mladosti i životu u Trogir, te to kako je bilo biti prva žena u Narodnoj glazbi Trogir i koje su nezaboravne anegdote iz škole baleta.

Na samom kraju uz nastup benda Laco i prijatelji završen je dvodnevni program u organizaciji Muzeja grada Trogira.

{gallery}gena{/gallery}

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 19 Svibanj 2014 07:07
HomeKULTURANovinarima predstavljen program 45. Trogirskog kulturnog ljeta Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala