Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Četvrtak, 15 Svibanj 2014 10:06

„Uspješni“ Miletić ostavio nam je dug od 22 milijuna kuna

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Direktor tvrtke Zlatko Rožić demantira navode bivšeg šefa Trogir holdinga.

Nediljko Miletić (su)vlasnik solinske zaštitarske tvrtke „007 Miletić“ vjerojatno je uspješan privatni poduzetnik, ali takav se nije pokazao u „Trogir–holdingu“ komunalnoj gradskoj tvrtki na čijem menađerskom mjestu je bio oko godinu i pol dana. Iza sebe ostavio je dosta repova i stoga nije primjereno da se u medijima hvali uspješnim rezultatima. Bilo bi bolje da se pohvalio time da je ušavši kako je rekao u tu poslovnu avanturu iz privatnog sektora koja mu je bila veliki izazov uspio uistinu sva svoja privatna potraživanja naplatiti i time zaista potvrdio te osobne sposobnosti. No, zbog njegova financijskog nasljeđa i neriješenih problema tvrtki je blokiran račun pa radnici nisu primili tri i pol plaće. Reakcija je to aktualnog predsjednika Uprave holdinga Zlatka Rožića na nedavne Miletićeve izjave o tome kako je bio uspješan menadžer u tom poduzeću te da ga je upravo aktualni gradonačelnik Ante Stipčić lošim kadrovskim potezom upropastio.

Rožić je nastavio kako je preuzimanjem dužnosti 1.rujna prošle godine na računu zatekao 83.000 kuna, te kratkoročnih obveza 13 a dugoročnih 8 milijuna kuna. Plaću (oko 1,5 milijuna kuna) radnicima nije isplatio za kolovoz kao ni poreze ni doprinose za onu od srpnja 2013.god. koju je isplatio (neto) radnicima novcem koje su građani uplatili za izgradnju novih grobnica. Ostavio nam je isplatu kredita za bager koji je stajao 64 000 eura, za parking sustav za kojega je ostalo platiti 1,6 milijuna kuna.

Tu je dug i prema Jadroliniji, a moram istaknuti i to kako otplatom reprograma otplaćujemo doprinose na plaće još iz prosinca 2012.godine. Kruna njegova „uspješnog“ poslovanja je i to da je kako je i sam rekao u tvrtki koja je grcala u problemima i dugovima kada je došao na njezino čelo zaposlio 21 novog djelatnika, od kojih su neki čak bili zaposlenici njegove privatne tvrtke gdje im je dao otkaz i zaposlio ih u holding. Ima još primjera o tome kako je Miletić u holdingu „pobrkao lončiće“ kao privatnik i čovjek koji je vodio državnu službu.

O tome će biti riječi na skorašnjoj tematskoj sjednici trogirskog gradskog Vijeća o „Trogir-holdingu“. Vjerujte mi ne bih njegovo „uspješno“ poslovanje spominjao prije te sjednice da se nije javno pohvalio kako je bio sposoban i da se mi sada ne moramo boriti s njegovom ostavštinom zaključio je Rožić.                                                                                                                       Autor texta: Gordana Dragan
                                                                                                                       Izvor: Slobodna Dalmacija

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 15 Svibanj 2014 11:17
HomeTROGIRDOGAĐAJI Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala