Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Utorak, 06 Svibanj 2014 11:12

Djevojački zbor srebrni u Varaždinu

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Svečanom podjelom plaketa u četvrtak 8. svibnja u HNK Varaždin završile su 57. Glazbene svečanosti hrvatske mladeži . U dvodnevnom programu kojem je domaćin bila Glazbena škola Varaždin predstavilo se više desetaka hrvatskih zbrova koji su se natjecali u nekoliko kategorija podijeljenih po uzrastima - od mlađeg uzrasta osnovnih škola do srednjoškolskih zborova kao i onih amaterskih.

Na natjecanju je sudjelovao i Djevojački zbor Srednje škole Ivan Lucić s 35 članica pod vodstvom dirigenta prof. Maria Milina, korepetitora prof. Vinka Buble i dvije profesorice Ljerke Radić i Vesne Vitaljić.

- Djevojke su bile otmjene u nastupu, interpretacija je bila krasna, što dokazuje i ocjena prosudbenog vijeća, odnosno žiria koji je našem zboru dao visokih 86 bodova. Objektivno jedan zbor je ipak bio bolji i dobio u konačnici 90 bodova. Ali sve u svemu osvojili smo odlično drugo mjesto i srebro na ovom državnom natjecanju – rekao nam je prof. Mario Milin


U prosudbenoj komisiji ove su godine sjedili predsjednik prof. Zdravko Šljivac, prof. Aleksandra Matić, prof. Dario Maleš, prof. Jasenka Ostojić Radiković te prof. Dada Ruža. Poodijeljeno je ukupno 39 plaketa.

Glazbene svečanosti održavale su se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva kulture, Varaždinske županije i Grada Varaždina.

Poslijednja izmjena dana Petak, 09 Svibanj 2014 10:08
HomeKULTURAPrikazujem sadržaj po oznakama: Trogir Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala