Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Srijeda, 30 Travanj 2014 09:28

Rožić: Holding ne može više ovako

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Otkako je osnovan prije pet godina „Trogir holding“ nikada nije financijski stao na čvrste noge. Teretom velikih dugova i gomilanjem radnika svih proteklih godina  trenutačno se nalazi u najsloženijoj situaciji.

Dvjestotinjak radnika polovicu zadnje plaće primilo je za siječanj ove godine, a potpuno je neizvjesno kada će ostale. Što se pak opstanka te gradske komunalne tvrtke tiče sve su opcije otvorene , od one da je moguć izlazak iz krize pa čak do stečaja.

- Činjenica je da tvrtka čiji račun je stalno u blokadi s 200 radnika i „zavezanim“ rukama zbog poreznih i drugih dugova zbog kojih ne može osigurati nove poslove i kandidirati se na bilo koje natječaje mora hitno doživjeti reorganizaciju jer ovako dalje više ne može - istaknuo je to u emisiji „Dobar dan“ predsjednik Uprave Zlatko Rožić.

Gošća emisije bila je i Lucija Mamut, zamjenica predsjednice Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima. Nju je najviše zanimalo s obzirom na preveliki broj radnika koliko će ih dobiti otkaz i po kojim kriterijima.

Mamut je imala primjedbe i na izrađenu sistematizaciju prema kojoj bi u tvrtki trebalo ostati 145 radnika. U emisiju se uključio i zamjenik gradonačelnika Radovan Slade-Šilović koji je oštro prozvao bivšu Upravu koja je ostavila ogroman financijski teret novoj Upravi koji je i glavni razlog stanju u kojemu se Holding nalazi.

Zbog velikog interesa javnosti, čitavu emisiju možete preslušati u nastavku:

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 30 Travanj 2014 11:51
HomeTROGIRDobre Vile u posjetu stanovnicima Drvenika Malog Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala