Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Subota, 26 Travanj 2014 13:24

Predstavljen roman Marine Vujčić

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

U okviru FESeTemane u trogirskom se muzeju, 25. travnja, održala promocija knjige Marine Vujčić „A onda je Božo krenuo ispočetka“.

Knjigu je uz moderatoricu Danielu Kontić Strojan, predstavila Aleksandra Kardum koja je naglasila kako je ovaj duhovit i lucidan roman nezaobilazno štivo za istinskog ljubitelja tematski bogate književnosti.

Tekstove iz romana je uz nazočnost zamjenika gradonačelnika Radovana Slade-Šilovića, Marinine obitelji  i brojnih posjetitelja čitala Marinina prijateljica i kolegica Marina Čapalija.
       
- Malograđanštinu i ukalupljivanje u nametnute obrasce života i ponašanja, komercijalizaciju života, otuđenost, ljubav naspram seksualnog nagona, sve to Marina vrlo uvjerljivo problematizira, uz mnogo humora i uz psihološku karakterizaciju protagonista, kazala je Kardum.

-Drago mi je da sam imala priliku svoj roman prvo promovirati  u rodnom gradu za kojeg me vežu najljepše uspomene, rekla je Vujčić zahvalivši se svima na ugodnoj suradnji. Predstavljajući glavni lik u svom novom romanu dodala je kako je Božo introvertiran i nesretan. Napušta okružje u kojem se nalazi i smatra da će mu to donijeti osobno zadovoljstvo. No, je li to uopće moguće, pita se autorica i dodaje, ako se preselimo i pobjegnemo od staroga života, ipak ne možemo „pobjeći od sebe“
           
Inače, Marina Vujčić rođena Ciciliani, rođena je 1966. godine u Trogiru. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1989. godine diplomirala je kroatistiku i otad radi kao profesorica hrvatskog jezika i književnosti i lektorica. 1998. godine izlazi joj knjiga za djecu Bijeg uz brijeg, a 2010. godine roman Tuđi život.

Po njezinom scenariju snimljen je 2005. godine animirani film Kućica u krošnji. Njezine drame Sretan kraj i Čekaonica uvrštene su 2008. i 2010. godine u uži izbor od 10 najboljih drama na Natječaju za dramski tekst „Marin Držić“ i preporučene su za izvođenje hrvatskim kazalištima. Marina danas živi i radi u Zagrebu.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 28 Travanj 2014 06:57
HomeKULTURATrogirski portal Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala