Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Četvrtak, 27 Lipanj 2019 18:44

Muzej grada Trogira: Izložba Doris Sapunar Bengtsson "Uhvaćen duhom univerzuma" otvara se 3. srpnja

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

U srijedu, 3. srpnja 2019. u 21:00 sat u atriju Muzeja grada Trogira otvorit će se izložba "Uhvaćen duhom univerzuma" Doris Sapunar Bengtsson, umjetnice čiji je elementarni oblik likovnog izražavanja kiparstvo, no ovom izložbom predstavit će se temeljnom likovnom disciplinom - crtežom.

Dorisini crteži su prožeti vitalnošću i životom, piše u predgovoru izložbe kustosica Aleksandra Bilić Petričević. Posebno su interesantni procesi metamorfoze, odnosno preobrazbe jednog oblika u drugi - papirnati brodić postaje ptica raširenih krila, iz krošnje stabla masline nastaje lastavica... Doris majstorski koristi olovku - taj fragilni alat - kako bi stvorila trodimenzionalne skulpturalne kompozicije...

Dorisini crteži u sebi sadržavaju neslućene interpretativne i problemske potencijale. Oni su umjetnost koja nas ponovno sjedinjuje s ljepotom koja se ne temelji na tjeskobi, već na istinskom istraživanju.

 Izložba "Uhvaćen duhom univerzuma" u atriju Muzeja grada Trogira moći će se razgledati do 17. srpnja 2019. svaki dan ujutro od 10:00 do 13:00 te poslijepodne od 18:00 do 21:00.

 

 

 

 

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 27 Lipanj 2019 18:54
HomeKULTURAGradska knjižnica Trogir: Maja Šimleša predstavlja slikovnicu „Suli u avanturi“ Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala