Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Utorak, 09 Travanj 2019 12:01

Potpisan međustranački sporazum SDP-HNS-HSU-HL-stranka rada: Želimo nastaviti voditi Trogir u dobrom smjeru

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Dosad smo imali dobru suradnju sa svim mjesnim odborima. Kroz projekt „I tebe se pita!“ pokazali smo koliko su nam mali komunalni projekti bitni i koliko se može postići suradnjom s mjesnim odborima, istaknuo je gradonačelnik Ante Bilić

Potpisivanje međustranačkog sporazuma između Socijaldemokratske partije, Hrvatske narodne stranke, Hrvatske stranke umirovljenika i Hrvatskih laburista – stranka rada uoči izbora za vijeća mjesnih odbora Grada Trogira (5. svibnja) upriličeno je u utorak ujutro u gradskoj loži.

Predstavnici koalicije koja trenutno uspješno obnaša vlast u Trogiru žele nastaviti na istom tragu u osam trogirskih mjesnih odbora, od kojih su u sedam u prošlom mandatu imali većinu i postigli odlične rezultate kroz ulaganja u prometnice, javne površine i drugu infrastrukturu.

-Sigurni smo da grad vodimo u dobrom smjeru i na isti način želimo nastaviti i na razini mjesnih odbora. Ti izbori jako su nam bitni i siguran sam da ćemo na njima ostvariti dobar rezultat s najboljim ljudima. Dosad smo imali dobru suradnju sa svim mjesnim odborima. Kroz projekt „I tebe se pita!“ pokazali smo koliko su nam mali komunalni projekti bitni i koliko se može postići suradnjom s mjesnim odborima. Uvjeren sam da je ovo pobjednička koalicija i da idemo u dobrom smjeru što će se potvrditi 5. svibnja – rekao je Ante Bilić, gradonačelnik Trogira i predsjednik gradske organizacije SDP-a. 

Upravo projekt participativnog budžetiranja „I tebe se pita!“, koji je Trogir započeo kao prvi od dalmatinskih gradova i tako realizirao uspješnu svjetsku praksu uključivanja građana u planiranje proračuna, članovi koalicije ističu kao ključni projekt suradnje Grada i mjesnih odbora te najavljuju da se nastavlja u još većem obujmu.

-Izbori za mjesne odbore najbitniji su izbori za mjesnu samoupravu. Krenuli smo s projektom „I tebe se pita!“ koji je već u prvoj godini polučio sjajne rezultate i imamo velike ambicije s njim u budućnosti, a za uspjeh tog projekta presudna je suradnja s mjesnim odborima – istaknuo je Frane Žižak, predsjednik podružnice HNS-a Trogir, a njegove riječi prisnažio je i predsjednik gradske podružnice Hrvatskih laburista – stranka rada, Božidar Miše

-Ovo je još jedna potvrda da je koalicija stabilna i da idemo zajedno prema našim ciljevima – rekao je Miše.

U narednim tjednima predstavnici koalicije građanima će prezentirati projekte koje namjeravaju realizirati po svim mjesnim odborima, a koje su osmislili na dobrobit svih generacija Trogirki i Trogirana. 

-U ime umirovljenika želim poručiti da je cilj ove koalicije da stvorimo jedno pozitivno ozračje u Trogiru, ugodan život za sve građane. Pozivam sve da izađu na izbore i daju glas onima koji donose i promjenu i bolji Trogir. Pred nama je još puno projekata koje planiramo raditi u korist svih naših građana – zaključio je Tonći Barada iz HSU-a.

Foto: Dino Čaljkušić

Poslijednja izmjena dana Utorak, 09 Travanj 2019 17:04
HomePOLITIKAGradsko vijeće odlučuje o visini paušalnog poreza po krevetu Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala