Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Petak, 22 Ožujak 2019 13:24

AUDIO: Poslušajte vijećnička pitanja i odgovore s 18. sjednice Gradskog vijeća Grada Trogira

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Uoči početka 18. sjednice Gradskog vijeća Grada Trogira održan je aktualni sat na kojem su vijećnici postavljali pitanja gradonačelniku, zamjenicima i pročelnicima.

Prvi je za govornicu izašao vijećnik vladajuće većine iz redova HSU-a Tonči Barada kojeg je zanimalo ispunjavamo li uvijete za proglašenje elementarne nepogode zbog posljedica bure koja je puhala prije nekoliko tjedana, te imaju li bankomati na gradskoj tržnici dozvolu?

Ivan Bašić iz HDZ-a pitao je jesu li točna šuškanja po gradu da će trg ispred crkve sv. Dominika biti pretvoren u štekat?

Damir Zaradić (HSP) pitao je ima li netko financijusku korist od postavljanja bankomata, odnosno tko o tome odlučuje i hoće li netko odgovarati za nelegalno postavljanje bankomata na tržnici?

Nezadovoljan odgovorom od strane gradonačelnika Ante Bilića, vijećnik Zaradić je tražio dopunu odgovora ali je time prekršio poslovnik i zaradio opomenu od predsjedavajućeg Ante Piteše.

Alen Pensa (HDZ) upitao je gradonačelnika da li će platiti odštetu i vratiti na posao bivšeg djelatnika Grada Matu Čaljkušića ako se potvrdi da je nezakonito otpušten, te jeli Grad poduzeo nešto vezano uz reciklažno dvorište koje općina Okrug gradi na granici s Trogirom kod Žednog.

Sanju Vuković (HDZ) zanimalo je koliko se stipendija za srednje škole planira i realizira te jeli bivši tehnički direktor Trogir holdinga Ivo Milić u sukobu interesa budući da je sud potvrdio optužnicu za mito, a prozvani još uvijek radi pod uredom direktora kao suradnik za razvoj komunalnih djelatnosti. 

Predsjednik kluba vijećnika HDZ/HSP Marko Hrsto osvrnuo se na nelogičnosti koje su izmjene poslovnika donjele na aktualnom satu te je postavio pitanje hoće li doći do nastavka izgradnje kanalizacijske mreže u Trogiru koja je zaustavljena.

Nives Karanušić (SDP) zanimalo je kada će krenuti radovi na izgradnji zgrade za vrtić u Planome, te što se to trenutno kopa na Fortinu.

Ivica Baturina (HDZ) pitao je u kojoj je fazi provedbe projekt spomenika hrvatskim braniteljima te kad će se urediti zapušteni heliodrom na Drveniku.

Posljednje pitanje na aktualnom satu postavio je SDP-ov Dubravko Škokić kojeg je zanimalo kad će se raspisati natječaj za radove za ulicu Put Dragulina te kad se može očekivati natječaj za trg na Lučici.

HomePOLITIKAPrikazujem sadržaj po oznakama: Koncerti Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala