Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije mapa. Putanja: C:\HostingSpaces\trogirskip\www.trogirskiportal.hr\wwwroot\images\gallery\probudiseumijseucvicu
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/gallery/probudiseumijseucvicu
Srijeda, 09 Travanj 2014 09:12

Probudi se umij se u cviću...

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 “Probudi se, umij se u cviću...” naziv je izložbe  učenika OŠ Majstora Radovana koja je  povodom nadolazećeg Uskrsa otvorena, u atriju Muzeja grada Trogira. Uz nazočnost brojnih roditelja, baka i djedova otvorili su je ravnateljica Muzeja dr.Fani Celio Cega, muzejska pedagoginja Goranka Tomaš i ravnatelj škole Vilko Stojan. 

Izložba je nastala  kao rezultat uspješne suradnje Muzeja grada Trogira i Osnovne škole Majstora Radovana nakon višemjesečnih pedagoških radionica  pod vodstvom muzejske pedagoginje Goranke Tomaš. U njima su svoju likovnost i kreativnost razvijali učenici 1.a i 1.b, 2.a i 2.b koje vode učiteljice Dinka Dragan, Helijana Županović, Jelena Plejić Senjanin, Mirjana Matić, Zorica Zelalija, Daria Biliškov.

- Ova je izložba plod raznih ideja pretočenih u djela. Ono što je najljepše od svega, je duh pozitivne energije i vibracija koje su nas cijelo vrijeme pratile. Svako mjesto ima svoju prošlost, malu ili veliku - neka se izgubi, a neka ostaje. U trogirskom su kraju neke stvari iščezle - kao umivanje u cviću ujutro na Cvjetnicu... no, ima i onih koje su ostale zapisane u knjigama ili sjećanjima pojedinih ljudi. Jedna takva je miris sirnice. Posebne su bile i garitule; s plavim jajetom za muško dijete, a s crvenim za žensko dijete. Danas se sirnice kupuju, ali još uvijek... neke kuće obavije taj - poseban miris Uskrsa i sirnice – istaknua je Goranka Tomaš osvrnuvši se na važnost čuvanja tradicije. 
Ova zanimljiva izložba na  kojoj se vidi uloženi trud djece i njihovih mentora  ostati će otvorena do 11. travnja.

{gallery}probudiseumijseucvicu{/gallery}

Poslijednja izmjena dana Petak, 11 Travanj 2014 07:31
HomeKULTURAProbudi se umij se u cviću... Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala