Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Srijeda, 10 Listopad 2018 11:53

U Muzeju grada Trogira održana Javna prezentacija zaštitnih konzervatorskih i arheoloških radova koji prethode zamjeni vodovodne i kanalizacijske mreže u povijesnoj jezgri Trogira

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

U utorak, 9. listopada, u Galeriji Cate Dujšin Ribar održana je Javna prezentacija zaštitnih konzervatorskih i arheoloških radova koji prethode zamjeni vodovodne i kanalizacijske mreže u povijesnoj jezgri Trogira .

Ista se održala u povodu Dana europske baštine  u organizaciji Konzervatorskog odjela u Trogiru i Muzeja grada Trogira. Nakon uvodnog govora ravnateljice muzeja dr.sc. Fani Celio Cega, o spomenutoj temi govorili su Marijeta Babin iz Konzervatorskog odjela u Trogiru, Tina Runjić Ćuk, direktorica agencije EKO-Kaštelanski zaljev te voditelj projekta Jadranko Roguljić iz iste agencije.  

Osim s rezultatima provedenih arheoloških istraživanja, zainteresirane su upoznali s planom zaštitnih konzervatorskih mjera koje trebaju popratiti izvedbu građevinskih radova, kao i sa svim rizicima i mjerama zaštite koji trebaju popratiti ovakav veliki infrastrukturni zahvat u urbanoj povijesnoj zoni grada.

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 10 Listopad 2018 12:00
HomeTROGIRU napuštenom objektu u Trogiru pronađeno tijelo nepoznate osobe Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala