Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Srijeda, 25 Srpanj 2018 13:32

OPĆINA OKRUG: Potpisan Ugovor o izvođenju radova za novi dječji vrtić vrijednosti 10 milijuna kuna

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Ovo je prva zgrada vrtića koja će se graditi na području Općine Okug i nadamo se da ćemo se nakon njezine izgradnje odvojiti od Grada Trogira, budući da smo do sada bili suosnivač u iznosu od 13 posto, rekao je prilikom potpisivanja ugovora načelnik Općine Okrug Ivica Radić–Bagi.

-U prostornom planu smo planirali još dvije ispostave vrtića čime bi se zaokružila jedna cjelina i zadovoljile potrebe roditelja i demografske slike Okruga, kazao je Radić. 

Vrijednost gradnje vrtića je 10 milijuna kuna, a izvođač radova je MP Beton direktora Josipa Mešina, glavni nadzor je Studio Artis Ozane Šustić, a koordinator 2 je Jurica Fiamengo. 

Projekt je financiralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, a izgradnju vrtića financiraju Općina Okrug, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u vrijednosti od                   692 500,00  kuna za 2018. godinu i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU 700 000,00 (za 2018. godinu)  koje je ujedno izdvojilo i 1 440 000,00 kuna s osnove poreza na dohodak.

Nadamo se da će i naredne godine oba ministarstva sufinancirati vrtić, rekao je Radić i naglasio kako je rok izgradnje 18 mjeseci, uz napomenu da će se u vrijeme sezone radovi obustaviti na tri mjeseca. Kamen temeljac će se položiti između 20. i 25. kolovoza, a početak radova trebao bi biti 10. rujna.

Foto: Dino Čaljkušić

 

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 25 Srpanj 2018 14:31

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda


Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
HomeŽUPANIJAPerić iz Okruga ljut s razlogom Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala