Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Ponedjeljak, 18 Lipanj 2018 17:59

Predsjednica uručila Povelju Republike Hrvatske Klapi Trogir, a Redom hrvatskog pletera odlikovan Ivan Vukman-Učo

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uručila je u prigodi Dana državnosti odlikovanja i priznanja istaknutim pojedincima iz područja društvenih i humanističkih djelatnosti.

„Priznanja koja vam se danas dodjeljuju obuhvaćaju izniman doprinos koji ste svojim životom i radom, a posebno svojim osobnim angažmanom na promicanju humanosti i društvenih vrijednosti, dali na više područja našeg javnog života: u gospodarstvu, znanosti, kulturi i umjetnostima, u promicanju prava hrvatskih branitelja i njihovih obitelji, u zdravstvu, sportu i turizmu, u očuvanju nacionalnog identiteta hrvatskog iseljeništva, u vatrogastvu, zaštiti i spašavanju“, kazala je između ostaloga Predsjednica.

 Povelja Republike Hrvatske, za osobiti doprinos u promicanju dalmatinske klapske pjesme tijekom iznimno uspješnog dugogodišnjeg kontinuiranog djelovanja, a osobito zbog besprijekornog glazbenog izričaja i umjetničke sugestivnosti u izvođenju pjesama, te promociji klapskog pjevanja u Republici Hrvatskoj, dodijeljena je Klapi Trogir.

Redom hrvatskog pletera, za osobiti doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana, odlikovan je Ivan Vukman -Učo. 

Foto: predsjednica.hr

 

 

 

 

 

Foto:IRM

Poslijednja izmjena dana Utorak, 19 Lipanj 2018 10:07
HomeTROGIRI Trogir ima most zaljubljenih Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala