Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Petak, 09 Ožujak 2018 12:26

Izložba „Anne Frank – povijest za sadašnjost“ u OŠ Majstora Radovana

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Izložba Anne Frank – povijest za sadašnjost besplatna je i otvorena za javnost: od 8. 3. do 9. 4. 2018. u prostorima Osnovne škole Majstora Radovana Trogir, gdje će se održavati i organizirani grupni posjeti za srednje i osnovne škole.

Posjetitelje će kroz izložbu voditi posebno obučeni učenici, volonteri na izložbi.

Izložba je ostvarena u sklopu projekta Povijest za svijest, a organizatori su Hrvatska edukacijska i razvojna mreža za evoluciju sporazumijevanja (HERMES) i Kuća Anne Frank iz Amsterdama. 

Ova obrazovna izložba namijenjena je prije svega učenicima, ali i svima ostalima jer prikazuje život Anne Frank, kao i širi kontekst Drugog svjetskog rata i holokausta te njegove učinke na Hrvatsku i regiju. Cilj izložbe je motivirati publiku, a naročito mlade, da razmišljaju o Anni Frank i svijetu u kojemu je ona živjela, uključujući promišljanja o temama poput antisemitizma, diskriminacije i progona, no i o pozitivnim aspektima poput otpora takvom djelovanju. Potrebno je potaknuti ljude da razmisle o značenju priče Anne Frank i o tome na koji je način ona i danas bitna. Njezina priča navodi ljude da razmišljaju o vrijednostima poput slobode, jednakosti i demokracije, na koja se počesto zaboravlja u ovim turbulentnim i nemirnim vremenima.

Učenje o životu Anne Frank i o povijesti holokausta ne provodi se kako bi se promovirao neki određeni stav ili interpretacija događaja, već kako bi se potaknulo ljude da razmišljaju i razviju vlastiti stav i djelovanje.

Sve škole i građani zainteresirani za razgledanje izložbe mogu se javiti na email:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefon +385 21 881 511  zbog dogovora o terminu posjeta.

 

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda


Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
HomeKULTURAIzložba „Anne Frank – povijest za sadašnjost“ u OŠ Majstora Radovana Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala