Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Petak, 09 Veljača 2018 12:59

Posljednja snimka legendarnog trogirskog slavuja Vinka Coce i klape Sv. Juraj HRM "Težačka duša"

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Diskografska kuća Scardona vam predstavlja pjesmu „Težačka duša“ najpoznatijeg dalmatinskog klapskog pjevača Vinka Coce, iako je prošlo gotovo pet godina od kada nije s nama.

Radi se o posljednjoj pjesmi koju je poznati trogirski slavuj snimio s klapom HRM-a „Sveti Juraj“ , ali iznenadna bolest i smrt zaustavila ga je tada u konačnom izdanju ove pjesme. Tekst pjesme napisao je Nikola Franić Pićo, a glazbu i aranžman Mario Božić.

- Vinkov iznenadni odlazak nas je doista šokirao, kao i svu hrvatsku javnost tako da smo tada jednostavno odustali od završetka pisme. Sada s vremenskim odmakom uvjerenja smo da bi bila prava šteta ovu lijepu pjesmu  ne pustiti u eter našim ljudima koji su silno voljeli i poštovali Vinka, a u čemu nas je posebno podržala njegova supruga Janja rekavši kako imamo njen blagoslov. Pjesma je zapravo posvećena našim precima težacima koji su svojim trudom i radom sačuvali naš hrvatski identitet u burnim i teškim vremenima naše povijesti– izjavio je Marko Bralić frontman klape HRM-a „Sveti Juraj“. 

Snimanje i režiju spota za svoju novu pjesmu u mornaričkoj su klapi povjerili Hrvoju Svalini, režiseru Kaštelanskog kazališta javnosti ranije poznatog po režiji spotova Ružo crvena, Bura, Odriši me i Zapivaj klapo moja, a u spotu će sudjelovati mladi glumački par Pere Eranović i Ana Perković. Snimanje je predviđeno na padinama Kozjaka i širem području Kaštela. Spot se očekuje za desetak dana a do tada pjesmu možete poslušati u nastavku.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda


Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
HomeZABAVAPosljednja snimka legendarnog trogirskog slavuja Vinka Coce i klape Sv. Juraj HRM "Težačka duša" Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala