Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Nedjelja, 04 Veljača 2018 19:00

Sudjelovanjem na radionici "Tica, tica, tičica" spremni dočekajte maškare!

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Nove tematske radionice "Tica, tica, tičica" koje će se održat u Muzeju grada Trogira u utorak, 6. veljače 2018. u 16:00 te u srijedu, 7. veljače 2018. u 9:00 sati posvećene su upravo maškarama.

Pod vodstvom muzejske pedagoginje polaznici radionica izrađivat će maske kako bi spremni dočekali vrijeme maškara/karnevala/poklada/fašnika/...! Cijena radionice je 20,00 kuna, a prijaviti se možete voditeljici radionica Goranki Tomašna Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., 881 406 (birati 6) ili na 099 670 7159. Prijave su obavezne.

Više o radionicama ispričala je njihova voditeljica, evo što kaže:

"U Noći muzeja "Tica Trkačica" protrčala je našim muzejem, pa ne bi škodilo nastaviti u tonu laminata, kako to zbore stihovi jedne pjesme. Veljača je najposebnija od svih mjeseci, ona je žensko, ali i jedini mjesec kada je ludilo legalno, dozvoljeno i dobrodošlo. Veljača je obično u znaku maškara, pa ćemo ovoga puta izrađivati masku za lice, naravno ne onu kozmetičku, već papirnatu i u obliku tice. ;-)

Karnevalske svečanosti obično uključuju maskirane povorke i plesove, raznolike grupe koje kritiziraju aktualnu situaciju u društvu ili se samo žele dobro zabaviti te, na kraju, svečano spaljivanje ili pokapanje velike lutke, personifikacije princa karnevala. Od davnih vremena ljudi su se voljeli maškarati i biti netko drugi dok je prije samo 30-ak godina bilo  normalno preobučen ići po kućama i uveseljavati susjede za šaku bomboni i koju naranču... danas je toga sve manje, sve je manje spontanog druženja i sve je iše otuđenja... Nema veze; MI ćemo se kao i uvijek družiti, ali nešto korisno i napraviti... zar ne? Pridružite nam se, jer život i nije ništa drugo već MASKENBAL! 

Ako želite, možete se i maskirati, no nije obavezno!", poručuju iz Muzeja i dodaju:"Dobro nam došli - namaškarani ili nenamaškarani - kakvi god bili u jedno smo sigurni -iz Muzeja grada Trogira 6. ili 7. veljače izaći ćete s maskom i kao uvijek - s osmijehom!" 

Inače, trogirske Male maškare održat će se u subotu 10. veljače 2018. u 10:00 sati na Trgu Ivana Pavla II, dok će se "velike maškare" - Trogirski karneval održati na istom mjestu u nedjelju, 11. veljače u 15:00 sati. 

 

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda


Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
HomeKULTURASudjelovanjem na radionici "Tica, tica, tičica" spremni dočekajte maškare! Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala