Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Četvrtak, 14 Prosinac 2017 10:10

Kermas energija zainteresirana za restrukturiranje i diversifikaciju Uljanika

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Kermas energija d.o.o.  je uputila pismo namjere Uljanik grupi za sudjelovanjem u restrukturiranju i diversifikaciji brodogradilišta.

Brodogradnju Uljanik grupe vidi kao dio integracije brodograđevnog dijela Uljanik grupe, Brodotrogira (HBT) i jednog ili više europskih brodogradilišta. Takvim načinom, smatra, da je lakše doći do kvalitetnih ugovora za gradnju visokosofisticiranih brodova te sinergijskim efektima polučiti rezultate koji će osigurati dugoročnu održivost cijelog sustava integracije.

Kermas energija ima iskustva u procesu restrukturiranja i diversifikaciji tvrtki, a što je dokazano na primjeru Brodotrogira.

Brodotrogir je imao složeniji program restrukturiranja u odnosu na ostala brodogradilišta koji se temeljio na unaprijeđenju osnovne djelatnosti i na razvoju novih tako da već dvije i po godine nema potpora, imao je jako veliku obvezu  ulaganja, a jako niske potpore u odnosu na ostala brodogradilišta.

U dijelu koji se odnosi na razvoj novih djelatnosti u prvom redu turizma i nautičkog turizma, dosadašnja iskustva daju nam za pravo da možemo reći da znamo što i kako trebamo napraviti. 

„Uglavnom, radi se o dugoročnim projektima, imamo viziju kako to sve usmjeriti u pravom smjeru te ustrajnim radom na dugoročnoj osnovi privesti kraju.“

Kad i ako dođe do realizacije strateškog partnerstva, o konkretnim planovima javnost će biti na vrijeme upoznata. 


Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda


Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
HomeŽUPANIJAKermas energija zainteresirana za restrukturiranje i diversifikaciju Uljanika Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala