Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Petak, 01 Prosinac 2017 18:34

Doživite čaroliju prosinca i u Muzeju grada Trogira

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Nisu samo sv. Nikola, sv. Luce, 1. dan zime, Božić, Stara godina važni datumi u prosincu... Važni su i ovi zaokruženi na kalendaru Muzeja grada Trogira. Zato, prije nego zavirite u svoje adventske kalendare u potrazi za slasticom dana, zavirite u kalendar Muzeja .

Prvo događanje u prosincu i prva izložba u prosincu tradicionalno je izložba "Kako vidim osobe s invaliditetom". Ovu izložbu u organizaciji Udruge tjelesnih invalida TOMS u suradnji s Osnovnom školom Petra Berislavića, koja se svake godine organizira u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, možete razgledati od 1. do 5. prosinca 2017. ujutro 10:00 - 13:00 te poslijepodne 17:00 - 20:00 sati. 

U ponedjeljak, 4. prosinca 2017. ravnateljica Muzeja grada Trogira dr. sc. Fani Celio Cega u Gradskoj će vijećnici održati predavanje "Društveni i privatni život u Trogiru tijekom 19. stoljeća". Početak ovog zanimljivog predavanja, koje će obogatiti i gosti - članovi Amaterskog kazališta Trogir, je u 20:00 sati. 

O ljepoti i tradiciji Trogira mogli bismo reći puno, ali koliko konkretnih stvari iz prošlosti uistinu znaš? Uživaš promatrajući crno-bijele fotografije svoga grada. Začudi li te koliko su drugačiji nekada bili mali most, trg, riva? Gotovo svakodnevno prođeš gradskim ulicama. Zapitaš li se ponekad tko je živio u nekoj staroj trogirskoj kući? Čemu su sve bili namijenjeni prostori općine, lože, palače? Gdje se trgovalo, gdje sudilo, gdje svađalo? Kakav su život imali stari Trogirani?, ... Iz Savjeta mladih grada Trogira, koji je organizator ovog predavanja, poručuju da ćete svojim dolaskom dobiti odgovore na sva navedena pitanja...

Druga izložba u prosincu održavat će se u atriju Muzeja grada Trogira od četvrtka, 7. do subote, 16. prosinca. Riječ je o tradicionalnom -8. salonu Likovne udruge Trogir na kojem će osamnaest izlagača predstaviti svoja ovogodišnja umjetnička djela. Otvaranje izložbe je 7. prosinca u 19:00 sati. Detaljnije informacije donosimo uskoro!

U muzejskom kalendaru 10. prosinca označen je posebnom bojom i uskličnikom. Zato što je nedjelja, 10. prosinca (do 23:59) posljednji dan prijava za sudjelovanje na 1. Božićnom sajmu rukotvorina u Muzeju grada Trogira koji će se održavati u atriju Muzeja grada Trogira od ponedjeljka, 18. do subote, 23. prosinca. Svaki dan od 10:00 do 19:00 sati posjetitelji Sajma imat će priliku kupiti božićne poklone od kreativaca - poklone koji nisu samo jedinstveni i originalni, već u sebi sadrže ono neprocjenjivo - ljubav, strpljenje i vrijeme... a postoji li nešto ljepše što biste mogli darovati dragim ljudima? :)

Podsjećamo sve kreativce rukotvorce da se svakako prijave:  Prijava za sudjelovanje treba sadržavati kratki opis rukotvorina koje planirate predstavljati na 1. Božićnom sajmu u Muzeju grada Trogira, uz obaveznu popratnu fotografiju. Na e-adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. napišite kontakt broj telefona ili mobitela na koji vas možemo nazvati nakon odabira izlagača. Za šest dana izlaganja rukotvorina na 1. Božićnom sajmu potrebno je platiti kotizaciju u iznosu od simboličnih 200,00 kuna kako bi se pokrili troškovi opreme prostora. I ništa više... (osim neophodne dobre volje i božićnog duha!). 

Na dan kada počinje 1. Božićni sajam rukotvorina u Muzeju grada Trogira - 18. prosinca - u Galeriji Cate Dujšin Ribar održat će se Božićni koncert Glazbene škole J. Hatzea - DO Trogir. Početak je u 19:00 sati.

Prosincu se svakako najviše vesele djeca, a Muzej će ih i ove godine razveseliti zanimljivom radionicom "Šiljogubac" koja će se pod vodstvom muzejske pedagoginje Goranke Tomaš održati u srijedu, 27. i u četvrtak, 28. prosinca 2017.  

Veselimo se vašem dolasku kako na muzejska tako i na sva događanja planirana u okviru „Zimske adventure“ u Trogiru,  poručuju iz Muzeja grada Trogira.

 

 

 

 

Poslijednja izmjena dana Petak, 01 Prosinac 2017 18:48

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda


Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
HomeKULTURADoživite čaroliju prosinca i u Muzeju grada Trogira Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala