Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Ponedjeljak, 02 Listopad 2017 10:50

Trogirske teme na znanstvenom skupu "Okolica Kaštelanskog zaljeva u prošlosti"

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

"Okolica Kaštelanskog zaljeva u prošlosti" tema je ovogodišnjeg znanstvenog skupa Hrvatskog arheološkog društva koji će se održavati u Muzeju grada Kaštela od 2. do 6. listopada 2017. godine. 

Iz programa kojeg možete u cijelosti pregledati na POVEZNICI izdvajamo trogirske teme za koje smo sigurni da će privući vašu pažnju:

U utorak, 3. listopada, nakon svečanog otvaranja Skupa, predavanja će održati Lujana Paraman i Ivan Šuta na temu "Prilog poznavanju topografije prapovijesnih nalazišta u zapadnom dijelu Kaštelanskog zaljeva", Dino Demicheli na temu "Neobjavljeni antički epigrafski spomenici iz Trogira" te Mate Parica na temu "Kamenolomi Sv. Ilije".

U srijedu, 4. listopada  predavanja će održati Lujana Paraman iz Muzeja grada Trogira na temu "Spasilačko istraživanje segmenta rimskodobne nekropole u ulici Put Dragulina u Trogiru", Tonči Burić na temu "Castrum Ostrog- srednjovjekovna utvrda na granici trogirske i splitske komune (povijesno -arheološka skica),  Krešimir Filipec na temu "Srednjovjekovno groblje uz crkvu sv. Marije u Blizni kod Trogira" te Vedran Koprivnjak na temu "Sondažna arheološka istraživanja na lokalitetu „Sv. Mihovil“, položaj Ivernić (Lavdir) u Segetu Donjem".

 

 

 

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda


Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
HomeKULTURATrogirske teme na znanstvenom skupu "Okolica Kaštelanskog zaljeva u prošlosti" Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala