Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Petak, 23 Lipanj 2017 08:07

U nedjelju obilježavamo Dan državnosti

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Svim građankama i građanima Grada Trogira gradonačelnik Ante Bilić  sa zamjenicima Ružom Kovačević Bilić i Viktorom Novakom upućuje iskrene čestitke povodom Dana državnosti. 

Ovaj veliki dan za Republiku Hrvatsku, kada je prije punih 26 godina Hrvatski sabor donio  Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglašavajući Republiku Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom, obilježit će se polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Gradskom groblju i u memorijalnoj kapelici sv. Sebastijana.

U nedjelju, s početkom u 9 sati, gradonačelnik Ante Bilić sa zamjenicima Ružom Kovačević Bilić i Viktorom Novakom te predstavnicima parlamentarnih stranaka, Udruge roditelja poginulih branitelja u Domovinskom ratu, Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Udruge antifašista, položiti će vijence i zapaliti svijeće  na Gradskom groblju ispred zavjetnog križa.

Nakon molitve odrješenja za sve poginule, zapalit će se svijeće i položiti vijenci u memorijalnoj kapelici sv. Sebastijana na središnjem gradskom trgu gdje je spomen-ploča s imenima poginulih branitelja s područja bivše trogirske općine.

 

 

 

HomeTROGIRDOMINIKANSKI SAMOSTAN: Zbog odlaska na nove službe fr. Matijas Farkaš i fr. Ante Kazoti oprostili se od vjernika i samostanske zajednice Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala