Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Ponedjeljak, 17 Ožujak 2014 07:44

Novo elektroničko izdanje Muzeja grada Trogira

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Novo elektroničko izdanje Muzeja grada Trogira objavljeno u ožujku 2014. dostupno za pregledavanje i preuzimanje na internetskoj stranici prikazat će vam izdanja Muzeja grada Trogira u kojima možete pronaći niz zanimljivih i vrijednih priča koje su na ovaj način sačuvane od zaborava.

Zanima li vas, primjerice, trogirska brodograditeljska priča? Nju ćete, obogaćenu nizom starih nacrta, dokumenata i fotografija moći otkriti u katalogu izložbe “Brodogradilište Trogir – od zanatske do industrijske proizvodnje”. Ili ste možda ljubitelj umjetnosti, volite posjećivati galerije i zaviriti “iza umjetnina” – u život umjetnika... U vodiču “Galerija Cate Dujšin Ribar” pronaći ćete ne samo bogatu slikarsku ostavštinu ove glasovite umjetnice nego i (foto)dokumente iz njenog vrlo aktivnog društvenog života. Možda ste, pak, zaljubljenik u etnografske teme i fascinirani zaboravljenim pričama koje su nekada bile sasvim normalan dio svakodnevnog života, kao primjerice tkanje... Katalog izložbe “Dva, tri kluka i jena žica”,  uz prikaz fotografija koje svjedoče o ljudskoj kreativnosti, trudu i marljivosti, ispričat će vam (danas gotovo bajkovitu!) priču o nekada modernom “modnom dizajnu”... 

S objavljivanjem elektroničkih - internetskih izdanja Muzej grada Trogira započeo je u rujnu 2013. godine projektom Jesenski škafetini Muzeja grada Trogira. Cilj je ovakvog tipa izdavaštva približiti i učiniti što dostupnijom bogatu kulturno povijesnu baštinu grada Trogira, zanteresirati javnost za suradnju te educirati, informirati i potaknuti zanimanje javnosti za pozitivne i poticajne teme, brigu o nasljeđu i upoznavanje s tradicijom. Ukoliko ste ljubitelj starih dokumenata, fotografija, povijesnih činjenica, nekada “običnih” - danas “neobičnih” predmeta, situacija i priča zasigurno ćete uživati prelistavajući objavljena elektronička kao i tiskana izdanja Muzeja grada Trogira.

http://issuu.com/muzejgradatrogira

HomeKULTURATrogirski portal Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala