Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Četvrtak, 01 Prosinac 2016 22:06

Okrugli stol povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava 3. prosinca, zamjenik gradonačelnika Radovan Slade-Šilović primio je, u prostorijama Turističke zajednice Grada Trogira, dopredsjednika udruge TOMS Stjepka Petrića sa suradnicima te članove udruge.

Posebno je bilo govora o problemima invaliditeta u široj društvenoj zajednici te ostvarenja svih prava koje osobe s invaliditetom imaju, kao i njihove potpune uključenosti u društvo u kojem žive.

Zamjenik gradonačelnika saslušao je probleme osoba s invaliditetom u gradu Trogiru i obećao njihovo rješavanje uz daljnju dobru suradnju udruge i Grada Trogira.

Predložio je da se organizira humanitarni koncert na kojem će se prikupiti sredstva za potrebe nabavke „gusjeničara“ koji je itekako potreban osobama s invaliditetom, budući bi im znatno olakšao ulazak u prostore gdje im je to do sada bilo nemoguće.

Iznijet je problem nedostatka WC-a za potrebe osoba s invaliditetom te je predloženo da se u parku Fortin, u blizini već postojećeg sagradi i jedan za njihove potrebe, jer kako je naglasio Petrić, u Trogir  ljeti svakodnevno pristiže velik broj osoba s invaliditetom koji se žele uvjeriti u ljepote grada. 

Foto: IRM 

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 01 Prosinac 2016 22:23
HomeTROGIRUKLJUČI SE! Svaka donacija je vrijedna „Ljudi ljudima-za obitelj Pažanin“ Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala