Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Ponedjeljak, 05 Rujan 2016 19:36

Trogirske prvašiće dočekali besplatni udžbenici na školskim klupama

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

U školske klupe trogirskih dviju osnovnih škola u ponedjeljak je sjelo 156 prvaša.

Grad Trogir je za učenike s područja grada Trogira, njih 150, pripremio komplete udžbenika i pripadajućih radnih bilježnica, za koje je izdvojeno 90 tisuća kuna.

U matičnu OŠ Petar Berislavić upisano je 56 prvašića u tri razredna odjeljenja, dok je u područnu školu u Okrugu Gornjem u školske klupe prvi puta sjelo 39 učenika, podijeljenih u dva razredna odjeljenja. 

Sve prvaše i njihove roditelje, uz prigodni program je pozdravila ravnateljica Edita Bratinčević, a potom im se obratio gradonačelnik Ante Stipčić, koji im je, nakon što su sa svojim učiteljicama otišli u razredna odjeljenja, podijelio udžbenike. 

Naglasio je kako će Grad Trogir dogodine nastojati svim učenicima, od prvog do osmog razreda kupiti komplete udžbenika čime će se znatno pripomoći roditeljima djece s područja Grada Trogira.

U OŠ Majstora Radovana primljeno je četiri nova razreda, točnije 100 prvašića, a dobrodošlicu im je poželio ravnatelj Vilko Stojan uz želju da im osam godina zajedničkog druženja prođe bezbrižno.

Nije izostao ni svečani prijem, nakon čega se mališanima i njihovim roditeljima, uz potpredsjednika Gradskog vijeća Grada Trogira Iva Milića,  obratio Joško Jarebić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti i turizam. Potom su učenici otišli u svoje razrede gdje su ih dočekali pripremljeni kompleti udžbenika.         

Foto: IRM, ZK, OŠ Majstora Radovana 

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 07 Rujan 2016 18:35
HomeTROGIRTrogirski glazbari svirat će po "tećama" Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala