Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Subota, 13 Kolovoz 2016 10:18

TOMS: Uspjeh projekta ”Dječji osmijeh osnažuje obitelj”

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Završna radionica za roditelje u sklopu projekta ”Dječji osmijeh osnažuje obitelj” održala se u petak, u Gradskoj vijećnici.

Na istoj je, uz nazočnost korisnika projekta te pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti i turizam Joška Jarebića i ostalih partnera na projektu, predsjednik udruge TOMS Ivica Bašić podsjetio na činjenicu  kako  je Udruga u srpnju 2015. godine potpisala  Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za otvoreni poziv ”Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici”-faza III. 

Riječ je o  operativnom programu iz Europskog socijalnog fonda pod nazivom ”Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013.

 Iz spomenutog fonda Udruga će ukupno dobiti 1.460.370,07 kn kojim se financira projekt ”Dječji osmijeh osnažuje obitelj”. Projekt je nastavak ranijeg projekta ”Dječji osmijeh”-poludnevni boravak za djecu s teškoćama u razvoju, financiranog iz pretpristupnog fonda IPA IV – Razvoj ljudskih potencijala i omogućio je nastavak usluga na lokalnoj razini uz direktnu podršku nezaposlenim članovima obitelji djece s teškoćama u razvoju u jačanju njihove zapošljivosti.

Projekt ”Dječji osmijeh osnažuje obitelj” imao je za cilj unaprijediti mogućnosti zapošljavanja 40 članova obitelji koji skrbe o djeci s teškoćama u razvoju s područja Trogira, Kaštela, Okruga, Marine i Segeta koji se često zbog skrbi o djetetu odriču vlastite karijere i redovito su smanjene ekonomske aktivnosti te promicati pomirenje njihovog poslovnog i obiteljskog života razvojem novih i unaprijeđenjem kvalitete postojećih socijalnih usluga u zajednici.

Projektnim aktivnostima na jednom mjestu nezaposlenim roditeljima i članovima obitelji udruga je pružila:

 -individualno karijerno savjetovanje i grupni rad 

- edukaciju iz područja od njihovog profesionalnog interesa, te u isto vrijeme pruženu potrebna skrb i pomoć njihovoj djeci kroz rad poludnevnog boravaka ”Dječji osmijeh”, uz psihosocijalnu rehabilitaciju  stručnih djelatnika za djecu s teškoćama u razvoju - logopeda, fizioterapeuta, psihologa i rehabilitatora.

Nositelj projekta je Udruga tjelesnih invalida Toms, a partneri u provedbi projekta su: Grad Trogir, Učilište Vita Cognita te Selectio d.o.o..

-Zajednički cilj ovog projekta je ostvaren, a sad maksimalan napor ulažemo u pronalaženje rješenja za nastavkom pružanja podrške obiteljima djece s teškoćama u razvoju na lokalnom području, poručuju iz Udruge TOMS.

Poslijednja izmjena dana Subota, 13 Kolovoz 2016 10:34

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda


Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
HomeTROGIRTOMS: Uspjeh projekta ”Dječji osmijeh osnažuje obitelj” Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala