Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Utorak, 04 Ožujak 2014 10:11

Ostojićev jubilej

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Trogirski slikar Jerolim Ostojić obilježava četiri desetljeća od svoje prve samostalne izložbe koja se 1970. godine otvorila u crkvici Sv.Barbare.

Tim povodom tiskana je monografija u kojoj je na 82. stranice dan prikaz njegovih radova, crteža i grafika te nekoliko faza stvaralaštva kao i one izvan njih. Nalazi se u njoj slikarev životopis i popis značajnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Slikarev život isprepleten je sklonostima, ljubavima, znatiželjom i raznim aktivnostima u odnosu na mnoge stvari i pojave.

Proučava život i područja života njemu zanimljiva… Gledajući, slušajući i neprestano učeći. A sve to slijeva se u njegove slike, crteže, grafike, scenografije...
Iz njegove biografije osobne i slikarske vidljivo je da pripada skupini „tragača“ te da svojim mijenama istražuje razne mogućnosti slikarstva na području tehnike, boje, svjetlosti i kompozicije. Ovo je komplementarno s njegovim osobnim interesima koji su ga odveli na razne studije - od medicine, fizike i matematike do prava - stoji u uvodu monografije. Značajnu obljetnicu slikar planira obilježiti izložbom, a gdje li do u Sv. Barbari, ondje gdje se prvi put predstavio samostalno.

Poslijednja izmjena dana Utorak, 04 Ožujak 2014 10:28
HomeKULTURAPrikazujem sadržaj po oznakama: Koncerti Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala