Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Subota, 09 Srpanj 2016 11:32

FOTO:Svečano otvoreno 46. Trogirsko kulturno ljeto

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Uz zvuke arije iz opere Nikola Šubić Zrinski i taktove Narodne glazbe Trogir, u  prekrasnom ambijentu glavnog gradskog trga, gradonačelnik Ante Stipčić  otvorio je u petak  „46. Trogirsko kulturno ljeto“.

Trogirani i gosti grada do posljednjeg su mjesta ispunili gradski trg i uživali u programu kojeg su moderirali glumci Amaterskog kazališta Trogir, a u kojem su, upriličivši nazočnima nezaboravnu večer, nastupili Narodna glazba Trogir, KUD Kvadrilja, klapa Tragos, klapa Čiovo i klapa Stivanja. 

Inače, programski sadržaj i scenarij otvaranja 46. Trogirskog ljeta, uz članove Amaterskog kazališta Trogir i profesoricu Linu Bujas, priredio je zamjenik gradonačelnika Radovan Slade-Šilović, koji je naglasio kako je Trogirsko kulturno ljeto započelo još u predsezoni.

- Nadam se da su brojni gosti grada doživjeli dekor naših glazbenika i nošnje te da će u  zemlje iz kojih dolaze ponijeti lijepu uspomenu i autentičnu priču o našem gradu, rekao je Slade-Šilović i poručio:  „Otvorimo vrata grada umjetnicima. Neka slikari i artisti zauzmu otvorene trogirske prirodne scene i komuniciraju s njime bojom i zvukom, oni to najbolje znaju. Neka mu glazbenici otpijevaju neku ariju iz njegove mladosti. Pustimo poete, klape, plesače, glazbare, a svi koji dolazite od srca vas očekujemo i dobro nam došli i ove godine na trogirsko ljeto kulture.“

Podsjetimo, predsjednik Počasnog organizacijskog odbora 46. Trogirskog kulturnog ljeta je gradonačelnik Stipčić, dok je izvršni voditelj njegov zamjenik Slade-Šilović. Za organizaciju manifestacije zaslužan je Grad Trogir, suorganizator je Turistička zajednica Grada Trogira uz pokroviteljstvo Ministarstva turizma

Poslijednja izmjena dana Subota, 09 Srpanj 2016 11:39
HomeKULTURA"Momenti mog Trogira" Tomislava Šantića u Muzeju grada Trogira Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala