Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Ponedjeljak, 15 Veljača 2016 14:07

Održana press konferencija povodom koncerta „Punim plućima za Mateu"

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Kako smo već izvještavali, humanitarni koncert "Punim plućima za Mateu" održat će se u četvrtak 18. veljače u sportskoj dvorani "Vinko Kandija", s početkom u 19 sati. 

Povodom koncerta čiji su pokrovitelji  Grad Trogir i Grad Kaštela, i u čiju su se organizaciju uključili Trogir holding i Udruga TOMS u ponedjeljak je u uredu gradonačelnika organizirana press konferencija na kojoj su se novinarima obratili zamjenik gradonačelnika Radovan Slade-Šilović, tehnički direktor Trogir holdinga Ivo Milić i organizatorica Ivana Vrdoljak. 

Govoreći o tijeku liječenja 29-ogodišnje Matee Janković kojoj je hitno potrebna transplantacija pluća u Beču, Vrdoljak je naglasila kako joj je stanje još uvijek kritično. Dobre vijesti su da je u petak probuđena iz inducirane kome i da joj je pala temperatura. Trenutno s njom surađuju psiholozi i pripremaju je za daljnji tijek liječenja. Ovaj tjedan očekujemo poziv iz Beča i nadamo se da će Matea što prije otići iz Zagreba u Beč. Podsjetila je na činjenicu da je Matea četvrti slučaj u svijetu s ovom bolešću, ali nažalost tri osobe prije nje su preminule. 

-Zahvaljujemo se Gradu Trogiru, zamjeniku gradonačelnika Radovanu Sladi-Šiloviću i Gradu Kaštelima kao i svima koji će nam pripomoći u organizaciji koncerta, rekla ja Vrdoljak uz poziv svim plemenitim ljudima da se odazovu koncertu. 

Napomenula je kako su troškovi liječenja zaista veliki i kako organizacija neće stati na ovome. Nakon koncerta u Trogiru imaju u planu održati humanitarnu večeru, a  rukometaši i nogometaši grada Zagreba također će se uključiti u organizaciju humanitarnih događanja. 

Trogir je rekao DA za ovaj humanitarni koncert, jer kad je u pitanju bolest uvijek smo spremni pomoći, rekao je Slade-Šilović i zahvalio kolegama iz Trogir holdinga, Turističke zajednice Grada Trogira i ostalim subjektima grada koji su se odazvali organizaciji koncerta, u nadi kako će Matea što prije ozdraviti i doći kući gdje je uz supruga čeka tromjesečni sin.  

Trogir holding se osim medijskog pokroviteljstva uključio i u tehnički dio organizacije. Naime, djelatnici Trogir holdinga radit će na svim potrebnim fizičkim poslovima kako bi se realizirao ovaj projekt, na čemu im se ovim putem zahvaljujem, rekao je tehnički direktor Trogir holdinga Ivo Milić i dodao kako vjeruje da cjelokupni rezultat neće izostati i da će Matea što prije doći kući gdje je očekuju njezini najmiliji. 

Sudionici koncerta su:THOMPSON,ZORICA KONDŽA,KLAPA CAMBI, ANTONIA MIRAT,KLAPA SV.FLORIJAN,KLAPA FRIŽI,VIVA,BORIS OŠTRIĆ,RATKO BARTULOVIĆ,ĐONI GITARA,NERA BAN,PETAR PETROV VESANOVIĆ,DONNA

Podsjetimo, ulaznice za koncert mogu se nabaviti u Turističkoj zajednici grada Trogira, prostorijama udruge TOMS te na ulazu u sportsku dvoranu, a cijena iznosi simboličnih 50 kuna.

Matei možete pomoći i na Ž.R. - HR3923600003243523401

Vlasnik računa: Ivan Janković

Poslijednja izmjena dana Utorak, 16 Veljača 2016 12:38

1 komentar

  • Link komentara Alenka Alebić Srijeda, 17 Veljača 2016 15:07 Poslo/la Alenka Alebić

    Već 5 godina u gradu djeluje dječji zbor koji nastupa diljem Hrvatske, dobiva nagrade i priznanja za svoj rad, ima i vlastite snimljene skladbe. Primjerice, u Zagrebu u dvorani Lisinski mali Trogirani su rado viđeni gosti, u Splitu, Kaštelima, također itd. No, u rodnom gradu se ovu djecu otvoreno bojkotira ne pozivajući ih na daleko manje zahtjevne nastupe u našem Trogiru, a da ne spomenemo humanitarni koncerte za koji doprinos ovakvoj manifestaciji i pomoći pjesmom.
    Zašto pitamo i očekujemo transparentan odgovor od odgovornih u poglavarstvu grada Trogira????

    Grupa sugrađana.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda


Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
HomeTROGIROdržana press konferencija povodom koncerta „Punim plućima za Mateu" Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala