Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Petak, 17 Srpanj 2015 11:25

Svečano proslavljen blagdan Gospe od Karmela, zaštitnice Pasika

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Misnim slavljima, procesijom Gospinim kipom i pučkom veselicom u Trogiru je svečano obilježen blagdan Gospe Karmelske .

U crkvi Gospe od Karmela u Pasikama jutarnja misna slavlja predvodili su župnici Trogirskog dekanata, dok je središnje  euharistijsko slavljem u katedrali Sv. Lovre predvodio prof.dr.sc.don Marinko Vidović. Iskrenu zahvalnost na predvođenju misnog slavlja izrazio mu je katedralni župnik don Vinko Sanader, zahvalivši pri tom i ostalim svećenicima na sudjelovanju u proslavi, posebno onima koji su predvodili mise tijekom devetnice na čast Gospi Karmelskoj.

Središnjem misnom slavlju prethodila je procesija s Gospinim kipom od crkve Gospe od Karmela do katedrale u kojoj je uz  čelnike grada sudjelovao brojan vjernički puk Trogira i okolice predvođen svećenicima i svečanim barjacima.

Nakon završenog misnog slavlja u katedrali, procesijom preko trogirske rive, uz pratnju katedralnog zbora i Narodne glazbe Trogir, Gospin kip vraćen je u crkvu u Pasikama, uz zvukove brodskih sirena, kojima su brodovi baš kao u stara vremena odali počast Majci Božjoj.

 Na tradicionalnoj pučkoj veselici koju je organizirala Udruga Gospe od Karmela  Gospini štovatelji su do kasnih noćnih sati pjevali i plesali uz srdele i vino, a za dobru zabavu bili su zaduženi Laco and Free electric band, Barbarossa i Nedo Kovačev.  

HomeTROGIRPOS stanovi u Planom: Oko stotinu mladih obitelji korak su bliže rješavanju stambenog pitanja Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala