Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Ponedjeljak, 06 Srpanj 2015 11:53

Petar Grašo apsolutni pobjednik 55. Splitskog festivala

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Na predivnim splitskim Prokurativama u nedjelju je održana finalna večer 55. Splitskog festivala na kojoj su predstavljene 22 izabrane skladbe, a apsolutnu pobjedu je odnio Petar Grašo.

Najizvođenija pjesma s prošlogodišnjeg festivala je "Uvik isti" Petra Graše, dok su slušatelji HRT-a odlučili kako je ovogodišnja najbolja pjesma ona klape Rišpet.

Najbolji styling imala je Danijela Martinović, a najbolji aranžman je Ante Pecotića za pjesmu "Ako odlaziš ovako" koju je izvela Ivana Marić.

Najbolje stihove na festivalu je imao Hari Rončević, a najbolju intepretaciju Damir Kedžos pjesmom "Tebi sve sam oprostio".

Najbolja pjesma festivala po odluci novinara je Grašina "Moje zlato". Brončani val stručnog suda dobila je pjesma "Jednu za ljubav" i Danijela Martinović, srebrni su dobili Tedi Spalato, Tomislav Bralić i klapa Intrade, a prvo mjesto po odluci struke dobio je Petar Grašo.

Treće mjesto po odluci publike pripalo je klapi Rišpet, drugo Mladenu Grdoviću za pjesmu "Nek se čuje pisma s Jadrana", a prvo mjesto osvojio je Petar Grašo sa svojim timomDušanom Vasićem, Vjekoslavom i Tončijem Huljićem.

- Neugodno mi je bilo toliko puta izaći, a prošlo je nepunih 20 godina od mog prvog nastupa na ovom festivalu. Lijepo je živjeti u Splitu i biti voljen. Ako vam svojim pjesmama mogu uzvratiti barem dio koji vi meni dajete onda me to istinski usrećuje. Hvala, volim vas! - iskreno je kazao Grašo prije izvedbe.

Svoj Cambijevski debitantski nastup na Splitskom festivalu imao je novi tenor Duje Stanišićkoji je izvrsno interpretirao pjesmu Matka Šimca "Ako tako triba bit", ali i splitski Cambi svoju ljestvicu drži visoko pa je za festival u svom gradu odabrao pjesmu Vinka Barčota "Još te uvik volin". Colonia je vješto ukomponirala tamburicu i disco ritam na pjesmi "Pameti bye bye", a nakon dugo vremena smo vidjeli Borisa Đurđevića u plesnom ritmu pored Indire - vrlo dobro i skladno.

Najveći pljesak dobila su dva muška miljenika publike - Petar Grašo i Mladen Grdović.

Vrlo diskretno i profesionalno voditeljski dio programa su odradili Barbara Kolar i Duško Čurlić. Izvanrednim festivalskim orkestrom su dirigirali Joško Banov i Josip Cvitanović.

izvor:Dalmacija News

HomeZABAVA Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala