Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Subota, 04 Srpanj 2015 11:12

U prekrasnom ambijentu Trga Ivana Pavla II otvoreno 45. Trogirsko kulturno ljeto

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

"Jubilarno trogirsko kulturno ljeto otvoreno je za sve vas dragi Trogirani i gosti grada", kazao je gradonačelnik Ante Stipčić otvarajući, 3. srpnja, 45. po redu Trogirsko kulturno ljeto u  prekrasnom ambijentu glavnog trogirskog trga.
Zar ima ljepše pozornice pod vedrim nebom od našeg predivnog trga Ivana Pavla II za otvorenje ovakve manifestacije, kazao je Stipčić.

Trogirani i gosti grada te brojni uzvanici među kojima je bio i izaslanik župana Tomislav Đonlić, do posljednjeg su mjesta ispunili gradski trg i uživali u programu kojeg su moderirali glumci Amaterskog kazališta Trogir. Članovi trogirske likovne udruge priredili su predivan dekor slikanjem, a Narodna glazba Trogir te plesači i mandolinski orkestar KUD-a Kvadrilja upriličili su nazočnima nezaboravnu večer. 
Mezzosopranistica Bjanka Ivas i sopranistica Antonija Teskera su, uz pratnju kvarteta gitarista Gorana Cetinić Koće, violončelista Dubravka Geića, pijanistice Petre Filimonović i violinistice Dakice Sanko izvele Dalmatino povišću pritrujena, Život je lijep i Offenbachovu Barcarolu  oduševivši sve prisutne svojim vokalnim mogućnostima.
Inače, programski sadržaj i scenarij otvaranja jubilarnog 45. Trogirskog ljeta s velikom pažnjom je uz članove Amaterskog kazališta Trogir i profesoricu Linu Bujas, priredio zamjenik gradonačelnika Radovan Slade-Šilović, koji je u proteklom vremenu u suradnji s ostalim dionicima programa radio na objedinjavanju nekoliko tekstualnih, glazbenih i plesnih sekcija u jednu cjelinu.
-Trogirski kamen i zvuci arija, zajedno s taktovima Narodne glazbe Trogir i autentičnim tekstovima, čine predivan ugođaj i jedinstvenu cjelinu, kazao je Slade-Šilović, zaključivši kako je Trogirsko kulturno ljeto otvoreno na način kako Grad Trogir i zaslužuje.
foto:Antonio Miše

Poslijednja izmjena dana Subota, 04 Srpanj 2015 11:22

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda


Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
HomeKULTURAU prekrasnom ambijentu Trga Ivana Pavla II otvoreno 45. Trogirsko kulturno ljeto Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala