Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Utorak, 09 Lipanj 2015 07:21

''Mahaluša'' u Trogiru

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Najveći hit prošlogodišnjeg festivala bosanskog humora : JA, MAHALUŠA  nakon 6 prepunih izvedbi u splitskoj dvorani Lora i gostovanja diljem svijeta napokon gostuje u trogirskoj kuli KAMERLENGO.

Predstava će na pozornici KAMERLENGA igrati u petak 19.06. 2015. s početkom u 21.00 sat. Broj ulaznica je ograničen a u prodaji će biti od 02.06. u sustavu EVENTIM po cijeni od 50 kuna. Predstava ''Ja, mahaluša'' je  najveći teatarski hit u BiH. Do sada ga je gledalo 100 tisuča poklonika. „Ja, mahaluša“ je muzičko-scenski performans s elementima kabarea i mjuzikla, a dominantni oblik je pripovijedanje.  Glavni lik Mahaluša pripovijeda o muško-ženskim odnosima na teme: seks, s kim u brak, sponzorstvo, nevjera, klimaks i nevinost. Mahaluša s humorom ili ironično, rijetko satirično, slika živote likova iz suvremene mahale, a zatim se transformira u njih. Likovi oživljavaju kroz nju i govore ili pjevaju o svojim problemima i emocijama. Dramaturgija muzike prati teme i likove, a sastoji se od najrazličitijih žanrova i vrsta: popa, roka, sevdaha, džeza, klasike… Kostimi i scenografija opisuju kabaretski prostor, likove i situacije, oblikovani u maniru pop-arta. Mahaluša je lik koji bdi nad mahalom i kao njen anđeo čuvar upozorava, opominje i po potrebi liječi.

Predstava je rađena prema bestselleru Indire Kučuk-Sorguč „Ja, mahaluša“ a glavnu ulogu tumači Nela Đenisijević koja je pobrala sve simpatije publike. Režiju i dramaturgiju potpisuje Mirela Trepanić dok je Nenad Tešić Nelin partner na sceni – glumac, svirač, izvođač, onaj koji predstavlja ironiziranu karikaturu muško-ženskih odnosa u bosanskom maniru. Ovu predstavu su popularno nazvali i Bosanski sex i grad a njezinu autoricu bosanskom Carry. Popularnost ovog hita svjedoči i podatak da je prošlu godinu igrala u Nizozemskoj, Australiji, Belgiji,  Švedskoj i Austriji.

 

HomeZABAVAKULTURA Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala