Ispiši ovu stranicu
Utorak, 28 Travanj 2015 11:21

Trogir se srednjovjekovnim sajmom vraća u srednji vijek

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Trogir se ponovo, od 29. travnja do 02. svibnja, vraća u daleki srednji vijek, kada će se u organizaciji Grada Trogira i Turističke zajednice grada Trogira, održati IV. SREDNJOVJEKOVNI SAJAM.

Koncepcija ovog već tradicionalnog trogirskog sajma ima uporište u bogatoj srednjovjekovnoj povijesti grada Trogira, koji je bio i ostao vječna inspiracija mnogim generacijama. Vraćamo se 600 godina unatrag - u vrijeme kada je ovaj grad, biser pod zaštitom UNESCO-a, bio jedan od najvećih kulturnih centara toga doba.

Ova sajamska manifestacija zamišljena je kao rekonstrukcija srednjovjekovne trgovine i obrtništva, jela i pića, glazbe i plesa, običaja i vjerovanja, lakrdijaštva i zabave, koja će četiri dana oživjeti na ulicama i trgovima Grada Trogira te unijeti u zidine grada duh srednjega vijeka.

Brojne povijesne udruge iz cijele Hrvatske, umjetnici, obrtnici i izvođači ponovo su iskazali interes za sudjelovanje na ovoj manifestaciji koja će, na prelasku iz travnja u svibanj, okupiti goste iz svih hrvatskih gradova kojima je poveznica srednjovjekovna povijest i kultura. Mnogobrojnim štandovima srednjovjekovnih zanata i autohtonih proizvoda, kostimiranim likovima, bogatom trpezom tradicionalnih jela i pića, uličnim zabavljačima, koncertima srednjovjekovne glazbe i plesa, radionicama umjetničkog stvaralaštva, viteškim igrama i povijesnim predstavama, posjetiteljima će se nastojati približiti jedno razdoblje ljudske povijesti koje će u njima, a pogotovo onim najmlađima, zasigurno probuditi maštu i barem nakratko ih vratiti u daleku prošlost. Bogata povijest, legende i predivno očuvana gradska jezgra, zasigurno će još više pridonijeti cjelokupnom ugođaju sajma.

Pozivamo Vas da nam se i Vi priključite i četiri dana uživate u duhu srednjega vijeka na ulicama i trgovima grada kao vrijeme starog, porućuju organizatori.

Poslijednja izmjena dana Utorak, 28 Travanj 2015 12:05

Srodni sadržaj (po oznakama)