Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Nedjelja, 26 Travanj 2015 19:02

Velik interes za tribinu "Problematika povijesne jezgre Trogira"

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Tribina pod nazivom "Problematika povijesne jezgre Trogira" održana je 24. travnja u prepunoj galeriji Cate Dujšin Ribar.

Goste predavače mr. sc. Mirka Petrića, Dunju Babić dipl. pov. umj., akademskog kipara Matka Mijića i predstavnike udruge "Genius loci" iz Splita predstavio je Mario Derossi, moderator i organizator tribine.

U više od dva sata, koliko je trajala tribina, pričalo se o urbanističkom planiranju, turistifikaciji povijesnih jezgri, komunalnom neredu te o devastaciji istih. U drugom dijelu tribine građani su postavljali pitanja, davali mišljenja i upućivali kritike nadležnim institucijama zbog očitog nemara spram povijesne jezgre.

-Povijesne jezgre dalmatinskih gradova, ne samo kulturno –umjetnički, nego i po načinu života stanovništva su među najvrjednijim prostorima koje uopće imamo u Hrvatskoj – kazao je Petrić, te dodao kako se baš zato što su vrijedni i interesantni događa pritisak i tako veliki interes koji dovodi do komercijalne eksploatacije koja onda nažalost te prostore postupno mijenja i dovodi do toga da više nisu zanimljivi. S time polako režemo granu na kojoj sjedimo, zaključio je Petrić.

- Ovo nije kraj ovo je tek početak, jer tema koju smo izabrali je nepresušna. Nastavit ćemo s njom zasigurno, kazao je Derossi, zahvalivši se gostima predavačima kao i svima koji su se u velikom broju odazvali tribini.

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 26 Travanj 2015 19:07
HomePOLITIKASituacija u gradskoj blagajni pokazuje pozitivne trendove Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala