Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Četvrtak, 26 Ožujak 2015 09:34

Nezadovoljstvo građana prijedlogom UPU-a Travarica – zapad

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Održano je prvo javno izlaganje o prijedlogu Urbanističkog plana uređenja naselja Travarica zapad.

Javna rasprava i javni uvid u prijedlog plana traje do 07. travnja, te svi nezadovoljni s prvog javnog uvida mogu uputiti prigovor pismenim putem Upravnom odjelu za prostorno planiranje, urbanizam i graditeljstvo Grada Trogira.

Na ovom prvom javnom izlaganju plana okupio se veliki broj građana čija imovina je obuhvaćena ovim planom, te se rasprava uglavnom odvijala u negodovanju i brojnim primjedbama. Okupljeni su uglavnom tražili odgovore na pitanje „A šta je s našom djedovinom?“  koju ovaj prijedlog za plan, po njihovom mišljenju ugrožava.

Nekoliko njih koji su vodili žustru raspravu pri kraju su odlučili napustiti Gradsku vijećnicu razočarani s odgovorima koje su dobili od Marija Pezelja odgovornog izvršitelja čitavog plana.

Najveće nezadovoljstvo izrazio je Planko Rožić koji tvrdi da je plan uređenja Travarice Zapad građen na katastarskoj podlozi K.O. Trogir koja sadrži na jednoj od lokacija krivotvorene elemente o čemu su upoznati bivši, ali i današnji pročelnici upravnog odjela za planiranje jednako kao i bivši gradonačelnik, ali i službe u sadašnjem mandatu.
- Službeni dokumenti s kojim se dokazivalo navodno nestaju u službama Grada Trogira jednako tako su i nestali relanvantni spisi iz arhive grada Trogira, dodao je Planko Rožić.

- Plan je postavljen da definira urbana pravila koja prestavljaju sustav uvijeta za gradnju i uređenje područja i građevina određen u skladu s prirodnim i urbanističkim- arhitektonskim nasljeđem, stupnjem konsolidarnosti područja te korištenjem i namjenom prostora, rekao je Mario Pezelj te dodao da svi nezadovoljni mogu uputiti prigovor na koji će služe odgovoriti te će se pokušati nači način da se zadovolje i privatni i javni interesi.

-Primarni ciljevi ovog plana su određivanje osnovne prometne mreže osnovnog prometnog koridora D-8 sa sjevera do ŽC-133( spoj Balancane) te D-8 do D-315 (spoj Muline),a sve kako bi se rasteretio promet oko raskrižja na ulazu u centar grada, zaključio je Mario Pezelj.
 

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda


Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
HomeTROGIRNezadovoljstvo građana prijedlogom UPU-a Travarica – zapad Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala