Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Srijeda, 18 Ožujak 2015 12:10

Usvojene sve točke dnevnog reda 13. sjednice

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Pregled 13. sjednice vijeća Grada Trogira.

Aktualni sat

Aktualni sat 13.sjednice Gradskog vijeća Trogira započeo je pitanjem nezavisnog vijećnika Ante Piteše kojega je postavio gradonačelniku Anti Stipčiću o trošenju novca od komunalnog doprinosa te inspekciji koja je prema njegovu saznanju obišla odlagalište Vučje brdo u Planom.

Gradonačelnik mu je odgovorio kako će odgovor na prvo pitanje dobiti u pisanom obliku, a što se tiče drugog ustvrdio je da inspekcija „redovito“ obilazi deponij, pa tako i prošlog tjedna kada je naložila neke mjere vezano za njegovo održavanje.

Ankicu Bašić iz SDP-a zanimalo je koliko je Upravni odjel za EU fondove i gospodarski razvoj dosada aplicirao projekata te kolike su plaće tamošnjim djelatnicima. S obzirom da pročelnica toga odjela Patricija Pavlov nije bila nazočna sjednici ostala je bez odgovora.

Uskoro isplata plaća trenerima

Njezin kolega Dubravko Škokić pitao je kada će završiti štrajk trenera nogometnog kluba i djeca početi trenirati te je li vladajuća koalicija stabilna s obzirom na izjave predsjednika HKS Ive Milića da više nisu u njoj. Zamjenik gradonačelnika, ujedno i predsjednik Uprave toga kluba Filip Anđelić odgovorio je da će do kraja ovog  tjedna  biti trenerima isplaćene dvije zaostale plaće nakon čega djeca mogu početi trenirati. Na drugo Škokićevo pitanje odgovorio je predsjednik Vijeća Emil Kursan kazavši  kako je to unutarstranačko pitanje.

Ivan Bojić, nezavisni vijećnik koji daje potporu vladajućoj koaliciji izrazio je nezadovoljstvo odgovorom gradskih stručnih službi koje je zatražio vezano za držanje domaćih životinja na području grada  nakon čega je upitao što se planira zasaditi na mjestima gdje su posjećeni divlji kesteni na ulazu u grad. Odgovorio mu je zamjenik gradonačelnika Radovan Slade Šilović rekavši kako će se o tom pitanju povesti stručna rasprava te da će se do jeseni znati hoće li to biti zimzeleno ili listopadno drveće. Do tada će se na mjestima gdje su sada panjevi zasaditi odgovarajuće raslinje rekao je.

Ponukan Šilovićevom izjavom u emisiji HTV-a „Što me žulja“  o kuli Kamerlengo nezavisni vijećnik Mario Derossi postavio mu  je pitanje kako je na temelju službenih podataka koje je dobio od  Pučkog otvorenog učilišta koje ima sporazum s Gradom da vrši usluge naplate ulaznica za njezino razgledavanje ustanovio kako je  unatoč tome što je cijena ulaznice povećana u odnosu na 2012.god i 2013.god.  lani uprihođeno 200 000 kuna manje. Gdje je „nestao“ taj novac pitao je Derossi Šilovića koji mu je rekao kako je ostvareno manje prihoda jer je kula bila zauzeta zbog nekih kulturnih događanja što je umanjilo broj posjeta.

Ivo Milić iz HKS-a zatražio je pisani odgovor na pitanje kolike su prosječne plaće u gradskoj upravi i gradskim ustanovama.

Mario Gruić iz HDZ-a pitao je kada će se obnoviti drveni most. Gradonačelnik Stipčić je rekao da je osiguran  novac i da bi to moglo biti uskoro.

Predsjednik Vijeća Emil Kursan  zatražio je pisani odgovor o tome koliko Odjel za medije pri „Trogir holdingu“ stvara gubitaka.

Usvojene sve točke dnevnog reda

Sve točke dnevnog reda su usvojene, a žučljive rasprave vodile su se  oko prijedloga Odluke o dodjeli koncesije za pružanje javne usluge pražnjenja i odvoda otpadnih voda iz septičkih jama na području Trogira  te davanja u zakup poslovnog prostora na adresi Blaža Jurjeva Trogiranina 1. tvrtki EXULTO iz Rijeke. Oporbeni vijećnici prozvali su gradske čelnike da su zbog namještanja toga prostora „političkim podobnicima“ u ranijim natječajima oštetili  gradsku blagajnu za više od pola milijuna kuna.

Zabrana građevinskih radova u sezoni

Prihvaćen je Prijedlog Odluke o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova tijekom turističke sezone u periodu od 1.lipnja do 30.rujna. Prema toj Odluci radovi se zabranjuju za područje cijele stare gradske jezgre,na Čiovu, na Travarici južno od Rimskog puta, dok se na njegovom  sjevernom dijelu dozvoljavaju. Zabrana vrijedi i za naselja Miševac, Arbaniju i Žedno, otoke Drvenik Veliki i Mali te Plano gdje se dozvoljavaju radovi u unutrašnjosti objekata, a vani ne.

Izbori za članove mjesnih odbora

Na kraju sjednice jednoglasno je prihvaćen Prijedlog Odluke o raspisivanju izbora za članove mjesnih odbora koji bi se trebali održati 05. svibnja 2015.

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 18 Ožujak 2015 12:51
HomePOLITIKAOdržana Izborna skupština Zajednice žena "Katarina Zrinski" Trogir Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala