Ispiši ovu stranicu
Petak, 20 Veljača 2015 13:15

Most kao Rubikon

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Evala trogirski svite!

Nadam se da vam je pogodovalo ovo lijepo vrijeme za šetnju, rekreaciju ili radove, razne vrste od poljoprivrede do apartmana ili okućnice. Svima nam je dosadila zima, a o jugu i njegovu utjecaju da ne govorimo.

Strasti su se zahuktale nakon inaguracije naše nove predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, koja je bila dostojanstvena i veličanstvena, ma koliko mediji kritizirali neke uzvanike koji su tamo pojavili. Sama ceremonija je bila onakva kakva treba biti, prikazavši svu puninu naše tradicije, kulture i glazbe, s naglaskom na većinu hrvatskih regija. Mislim da smo svi skupa mogli uživati kako smo se predstavili svijetu na inauguraciji.

Naša predsjednica nakon inauguracije odmah se našla u središtu pozornosti, a tema je most. Trogirski gradonačelnik Stipčić pozvao ju je da otvori radove u našem gradu i postavi kamen temeljac. No, ministar Hajdaš-Dončić našao se uvrijeđen jer on smatra da je najzaslužniji što se most gradi. Meni se čini da svi oni trebaju zakopati sjekire i postići konsenzus oko ovakvih projekata. Svi smo svjesni da se bez gradske i državne vlasti i njihove suradnje ne mogu provesti ovako veliki projekti.

Kad krenu radovi, a već su krenuli, nadam se da će buka strojeva utihnuti natpise tko će prvi postaviti kamen temeljac, ili tko će prvi otvoriti most. To nije toliko bitno, jer je najbitnije za Trogirane i Čiovljane da most bude sagrađen, a onda će se malo tko sjećati natpisa u novinama, i tko je koga zvao. Zbog građana bilo bi dobro da se veliki dogovore, i još u mnogo drugih stvari i projekata. Da napokon mi pređemo taj Rubikon.

Veseli i zdravi bili i živili!!!