Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Četvrtak, 19 Veljača 2015 10:44

Ivo Milić izabran za predsjednika trogirskih konzervativaca

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Jučer je u trogirskoj Gradskoj vijećnici održan osnivački zbor Hrvatske konzervativne stranke, ogranak Trogir, te osnivački klub mladih HKS-a Trogir.

Na osnivačkom zboru novoosnovane stranke odlučeno je da će novi predsjednik biti Ivo Milić, Božo Ćurak je dopredsjednik, kao i Jure Novak, Zdravka Kreković izabrana je za tajnicu, a ostali članovi odbora su: Ante Šarić, Vlado Matek, Stipo Milić, Mario Bukić i  Igor Kozarić.

Dok su za klub mladih HKS izabrani: Ivan Šustić predsjednik, Dario Bukić dopredsjednik, Krešimir Vukman dopredsjednik, Marija Šarić tajnica, Roland Milanović član, Tomislav Hrabar član, Mario Livajić član,Ante Munjiza član,Miro šarić član.

Svoju podršku novoosnovanom ogranku dala je i euro parlamentarka gđa. Ruža Tomašić. Osim nje podršku su uputili i zamjenici trogirskog gradonačelnika Radovan Slade Šilović i Filip Anđelić.

Prije početka osnivačkog zbora Ruža Tomašić obratila se zboru s nekoliko prigodnih riječi te istaknula kako joj je posebno zadovoljstvo vidjet koliko se mladih priključilo novoosnovanoj stranci  što je pokazatelj da su oni spremni zasukati rukave i radit za dobrobit svoje države Hrvatske.

Za kraj su se okupljenima obratili novoizabrani presjednici Ivo Milić,te u ime mladeži Ivan Šustić.

Ivo Milić je zahvalio svima koji su došli na ovoj osnivački zbor kazavši da je Hrvatska konzervativna stranka jedina prava desna opcija u Trogiru, naglasak će se stavljati na smanjenje administracije koja godinama guši grad te ulaganje u malo i srednje poduzetništvo koje bi smanjilo nezaposlenost u gradu, a ujedno rasteretili gradski proračun.

- Zalagat ćemo se za ulaganje u sport za mlade jer je sramotno da djeca nižih uzrasta treniraju u katastrofalnim uvjetima od hladnih dvorana do žicom ograđenih blatnjaka, a za to im se naplaćuju drakonske članarine, dok primjerice političke elite uživaju subvencije grada i preko 1.000.000,00 kn u pojedinim gradskim ustanovama kojima je glavna stavka programa rada „Arhivsko čuvanje novina“, rekao je Milić.

Na samom kraju je istaknuo da nije slučajno odabran dan osnivanja a to je Pepelnica s kojom počinje korizma koja nas poziva na obraćenje jer je naš zemaljski život ograničen, a vrijeme korizme nas podsjeća na to da vrijeme svog života koristimo za činiti dobro i odbacivati zlo tako da se svidimo Bogu što ćemo mi konervativci činiti i kroz naš politički život!

Ivan Šustić je zahvalio na ukazanom povjerenju ali odmah naglasio da je ovo samo stvar formalnosti jer svaki član konzervativaca je potpuno ravnopravan pri donošenju svih stranačkih odluka. Istaknuo je kako je najveći problem iseljavanje mladih te da se ih tog razloga mladi moraju aktivirati kako na lokalnoj, tako i na državnoj razini da bi stvorili uvjete dostojne za život i ostanak u domovini.

Poslijednja izmjena dana Petak, 20 Veljača 2015 10:56
HomePOLITIKAOdržana Izborna skupština Zajednice žena "Katarina Zrinski" Trogir Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala