Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Srijeda, 18 Veljača 2015 09:43

Izobrazba za poljoprivrednike

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Savjetodavna služba provoditi će u suradnji sa Gradom Trogirom u vremenu od 23. do 25. veljače u Gradskoj vijećnici u Trogiru izobrazbu za poljoprivrednike o održivoj uporabi pesticida.

Predavanja će se održavati svaki dan u vremenu od 16 do 20:30 sati. Direktivom EU parlamenta i vijeća (2009/128/EZ) te hrvatskim Zakonom o održivoj uporabi pesticida (NN 14/2014) određeno je da svi profesionalni korisnici, distributeri i savjetnici moraju, do 26.11.2015. imati primjerenu izobrazbu o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida.

Savjetodavna služba je rješenjem Ministarstva poljoprivrede ovlaštena za provođenje izobrazbe. Ovlaštenje se odnosi na izobrazbu profesionalnih korisnika, OPG-a i drugih poljoprivrednika, te tvtrki koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom. Savjetodavna služba će provoditi izobrazbu kroz trodnevne tečajeve, prema 15-satnom programu odobrenom od Ministarstva poljoprivrede. U sklopu predavanja polaznici će dobiti priručnik za sigurnu upotrebu pesticida. Predavači iz Savjetodavne službe za područje grada Trogira i susjednih općina Okrug, Seget i Marina biti će Božena Beljan, Ivana Župić, Silvia Marušić i Danica Tadin.

Temeljem položenog pismenog ispita nakon izobrazbe, dobiva se potvrda o položenom ispitu te naknadno i identifikacijska iskaznica kojom se dokazuje pravo nabave i primjene pesticida namijenjenih profesionalnim korisnicima. Uvjet za pohađanje izobrazbe je navršenih 18 godina i završena minimalno osnovna škola. Za dodatne informacije molimo Vas da se javite na slijedeće e-mailove: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., ili na broj telefona 021/885 916.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 23 Veljača 2015 13:52
HomeDOGAĐAJI Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala