Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Ponedjeljak, 16 Veljača 2015 08:47

FOTO: Trogirski karneval

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Još jedan u nizu trogirskih karnevala održan je 15. veljače u organizaciji Udruge Rašpin Jute, Grada Trogira i TZ Grada Trogira.

Karnevalske grupe Trogira i Kaštela prodefilirale su dobro poznatom rutom, od parkinga Brodotrogira, gradskom jezgrom i rivom do Trga Ivana Pavla II, a povorku su uz gradonačelnika Valu predvodili DVD Trogir, Segetske mažoretkinje, Narodna glazba Trogir, Dječiji vrtić i područna škola iz Vrsina, Kulturno umjetničko društvo Labišnica i mnogi drugi.

Sudionici povorke u kojoj je bilo konja, auta, kamiona i ostalih prijevoznih sredstava bar na kratko su postali netko drugi i otkrili svoje najljepše kostime.

Veselje, smijeh i dobra glazba odzvanjali su na gradskom trgu, a gradonačelnik Vale je odgovarao na pitanja građana.

Nije nedostajalo ni spize pa su se svi prisutni počastili fritulama i pokladnim krafnama.

Na kraju karnevala na Žudici je spaljen Jute – „Opća depresija“  problemi  koji su kriv za sve prošlogodišnje nedaće Trogirana.

Karnevalska povorka malih polaznika Dječjeg vrtića Trogir prodefilirala je gradom 14. veljače predvođeni „gradonačelnikom“ Valom, meštrom od maškara Tončom Baradom i kraljicom karnevala Lucijom Kazoti, uz ravnateljicu Anu Belas i drage im odgojiteljice priredili su pravi spektakl boja i maštovitosti za svoje najmilije.

Među brojnim maskama posebno se isticalo veselo društvo pingvina, lječnika, micky mausa i vesela srca koja su bili u znaku Valentinova i još mnogo drugih..

Više pogledajte u galeriji

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 16 Veljača 2015 09:42
HomeTROGIRFOTO: Trogirski karneval Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala