Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Petak, 13 Veljača 2015 08:47

VIDEO: Hajduk slavi 104. rođendan

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

PRIJE točno 104 godine splitski studenti u Pragu Lucijano Stella, Fabjan Kaliterna, Ivan Šakić, Vjekoslav Ivanišević i Vladimir Šore, oduševljeni nogometom kojeg su igrali, u to vrijeme ponajbolji svjetski klubovi Sparta i Slavija, po povratku sa studija u Splitu osnivaju nogometni klub, a ime Hajduk klubu je nadjenuo profesor Barač.

Od tog 13. veljače 1911., Hajduk je za Split, ali i za cijelu Dalmaciju bio puno više od samog kluba. Za Hajduk se živjelo, za Hajduk se umiralo. Ako je Hajduku išlo dobro, ako su se osvajali trofeji i nizale pobjede, cijeli je Split bio na nogama i slavio. Međutim, kad bi klub bio u krizi, kad bi kola krenula nizbrdo, opet je cijeli Split bio na nogama. Samo, tada se nije slavilo.

Hajduk danas slavi svoj 104. rođendan, a u dolje pogledajte kako se u Splitu slavio 100-ti rođendan Hajduka.Program za 104. rođendan:

PETAK, 13. VELJAČE

9.00 sati: Misa za Hajduka u crkvi sv. Ante na Poljudu
10.00 sati: Polaganje vijenaca na spomen ploču na sjevernoj tribini Poljuda za sve navijače i članove Hajduka poginule u Domovinskom ratu
11.00 sati: Polaganje vijenaca na Hajdukovu grobnicu u znak sjećanja na sve nogometaše, trenere i dužnosnike koji počivaju na splitskom groblju Lovrinac

NEDJELJA, 15. VELJAČE
17.00 sati: Hajduk – Slaven Belupo, utakmica 21. kola MAXtv Prve lige na Poljudu

HomeSPORTKULTURA Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala