Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Četvrtak, 12 Veljača 2015 13:12

Zamjenik Šilović dodatno reagirao na pitanje o parkingu

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Nakon HTV-ove emisije „Što vas žulja?“ koja se emitirala iz Trogira, dodatno se aktualiziralo pitanje parkinga za stanare stare gradske jezgre.

Tomislav Jerković jedan od organizatora peticije za oslobađanje stanara stare gradske jezgre od plaćanja parkinga, u HTV-ovoj emisiji postavio je upravo to pitanje: „Zašto stanari stare gradske jezgre moraju plaćati parking 200 kuna mjesečno, dok ostali građani u okolici ne plaćaju svoje parkinge?“

Odgovor na to pitanje dali su gradonačelnik Ante Stipčić te njegov zamjenik Radovan Slade Šilović.Međutim nakon emitirane emisije zamjenik gradonačelnika Radovan Slade Šilović dodatno je reagirao, a njegovo pismo prenosimo u cjelosti.

Radi nedostatnog vremena prilikom odgovora u emisiji HRT-a, „Što vas žulja“, od 11. veljače 2015. dužni smo dati podrobnije obrazloženje građanima stare trogirske jezgre, posebno po problematici parkiranja, a naročito vezano i uz zamolbu manjeg dijela građana upućenu peticijom po istoj problematici:

Cijena parkiranja na području Fortina u jezgri bitno je smanjena za stanare u odnosu na ostale korisnike parkirališta, koja je sada na snazi. Cijena je 200,00 kuna za cijeli mjesec, (obračunski to je oko 6,50 kuna dnevno, odnosno oko 30 lipa sat). Obrazloženje dajemo i za tzv. Zemljani parking, namijenjen isto za stanare gradske jezgre . Istina je da se radi o parkirnoj površini koja nije dovoljno uredna ni uređena, što ćemo nastojati promijeniti, ali treba naglasiti da je cijena mjesečne karte za navedeno parkiralište svega 15,00 kuna mjesečno, (obračunski to je 0,50 kuna dnevno, odnosno 2 lipe sat).

Naša je ocjena da su ipak na snazi povoljni uvjeti, uz dopuštenu mogućnost da će uvijek biti nezadovoljnih. Ingerencija parkirališta je u okviru poslovne problematike Trogir Holdinga, uz suglasnost Grada.

Zamjenik gradonačelnika Radovan Slade Šilović

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 12 Veljača 2015 13:26
HomeTROGIRPrikazujem sadržaj po oznakama: Trogir Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala