Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Subota, 31 Siječanj 2015 09:14

Muzej grada Trogira obilježio Noć muzeja

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Razgledali smo postav Muzeja grada Trogira i moramo priznati da se zaista ima što vidjeti, kazali su to u „Noći muzeja“ oduševljeni Dubrovčani, članovi udruge „Ljubitelji hrvatskih tradicija i prirodnih ljepota“ koji su u Trogir došli kako bi se u sklopu razgledavanja grada priključili kulturnoj manifestaciji koja se po peti put za redom organizira u Muzeju grada Trogira.

Trogir se tako 30. siječnja priključio brojci od 200 muzeja i galerija diljem Hrvatske čija su vrata ostala otvorena do kasnih noćnih sati.

Nakon što su uz stručno vodstvo kustosica posjetitelji iz Trogira, Splita i Dubrovnika razgledali postav imali su priliku upoznati se s novim izgledom muzejske ulaznice i deplijanom, koje su im u Galeriji Cate Dujšin Ribar predstavili ravnateljica Muzeja dr.sc. Fani Celio Cega, zamjenik gradonačelnika Radovan Slade-Šilović, te djelatnice muzeja Maja Maljković i Lujana Paraman.

Novi izgled ulaznica u Muzej grada Trogira spaja staro i novo, nekad i danas, crno bijelo i u boji, dok u novom deplijanu Muzej priča priču o bogatoj prošlosti Trogira, spaja predmete i izloške, prošlost i sadašnjost, kazala je Celio-Cega.

Uz bogatu lutriju u kojoj su sudjelovali svi posjetitelji, novi dio stalnog postava Muzeja, zbirku keramike Zlate Radej otvorio je gradonačelnik Ante Stipčić, a o opusu umjetnice govorile su ravnateljica dr.sc. Fani Celio  Cega i kustosica Aleksandra Bilić Petričević. Ona je istaknula kako je cijenjena hrvatska keramičrka Zlata Radej prije četrnaest godina Muzeju grada Trogira poklonila dio svojih radova koji su sada u „Noći muzeja“, koju već desetu godinu za redom organizira  Hrvatsko muzejsko društvo, otkriveni javnosti kao novi dio stalnog postava smještenog u Galeriji Cate Dujšin Ribar.

Poslijednja izmjena dana Subota, 31 Siječanj 2015 10:47
HomeKULTURASpomenik arhitektonske kulture - "Garagnin - Fanfogna" Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala