Ispiši ovu stranicu
Petak, 30 Siječanj 2015 07:40

Portali naši svagdašnji

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Nekada su ljudi imali pljuvačnice-danas imaju tisak. Oscar Wilde

Evala naš trogirski svite!

Proteklih dana naš svit se puno spominje po portalima, pa ćemo i mi o tom fenomenu. Ulaskom u digitalno doba, sve se informatizira osim naše gradske i državne administracije, preda ima i tu vidljivih pomaka. Oni su po većini toga daleko ostali u nekom prošlom vremenu papira i olovke i pečata.

Internet postaje gradski trg globalnog sela sutrašnjice. Bill Gates

Informatizacijom i dolaskom interneta u većinu kućanstava u Hrvatskoj pojavila se potreba da sve više informiraju građani o stanju u Hrvatskoj i svijetu, pa se pojavilo više vrsta news portala koje spadaju u domenu elektroničkih medija, i tako su registrirani. Imamo specijaliziranih za politiku, zabavu, gospodarstvo, showbusiness, sport, erotskog sadržaja itd. Svi oni imaju ulogu da zadovolje ukuse publike. U Hrvatskoj je prisutan rapidan pad životnog standarda  i većina građana nema novaca za novine koje koštaju 7 kuna, i to koriste urednici plasirajući većinu vijesti koje su trivijalne, i ne zadiru bit problema.

Vlast naroda bez informiranja naroda, odnosno sredstava uz pomoć kojih se može informirati, samo je prolog farse ili tragedije ili oboje. James Madison

Mjesec siječanj, nakon blagdanske ludnice i dočeka Nove godine, svugdje je miran, samo u Trogiru on je buran jer se putem news portala Dnevno.hr i Dalmacija.In vadi teška artiljerija većinom u političke svrhe. I kako onda ostati miran kada se proziva ovoga, onoga, zove USKOK itd.? Svega toga nisu pošteđeni ni djelatnici gradske uprave, kojima ostaje samo demantij ili privatna tužba protiv izdavača. I tko zna što nas sve očekuje u narednoj budućnosti, te da li će se ovakvi članci koji obiluju vulgarnim tekstovima nastaviti. U zvijezdama je zapisano sve.

Napredak tehnologije je poput sjekire u rukama patološkog kriminalca. Albert Einstein

Na kraju reći ću da smo demokratska država, i svatko može pisati što ga volja, pritom da ne kleveće i vrijeđa dostojanstvo osobe, rekli bi stari - papir trpi svašta. Pa tko želi neka se uhvati pisanja ili nekih drugih metoda demokratskog izražavanja. Nakon što smo ušli u zajednicu naroda Europe pomislio sam na trenutak da ćemo se promijeniti i ostaviti niskih strasti i podmetanja, ali odmah sam se predomislio i shvatio da smo još na Balkanu, mentalno, ali i fizički. Da li će se nešto promijeniti u našim životima i u našem gradu? Sumnjam, nisam skeptik nego realist, netko je to tamo u nekim skrovitim mjestima namijenio ulogu kolonije ili male države za veliku trgovinu. Ja bih svima Vama poželio više radnih mjesta i veće plaće, naravno da su redovite, a manje negativnih misli, siječanjske depresije i sve to što ovi dani nose.

Veseli i zdravi bili i živili!!