Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Ponedjeljak, 19 Siječanj 2015 10:20

Kronika 192: Sankcionirano 225 vozača tijekom vikenda

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske zabilježena je jedna teška tjelesna ozljeda, prijetnja, prijevara, krivotvorenje isprave, šest oštećenja tuđe stvari, dvije teške krađe i nedozvoljena trgovina.

U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, na području PU splitsko-dalmatinske u protekla 24 sata zabilježene su četiri prometne nesreće.

Izdvajamo:

Zadobila tjelesne ozljede

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom koji je jučer oko  13.00 sati, u mjestu Pitve, fizički napao 67-godišnjakinju. Prevezena je u bolnicu u Split gdje su joj utvrđene teške tjelesne ozljede nakon čega je hospitalizirana. Uz kaznenu prijavu za nanošenje teške tjelesne ozljede 33-godišnjak biti će predan pritvorskom nadzorniku.

Oštećeno više vozila

U noći 17/18. siječnja u Omišu, u ulici Josipa Pupačića, na devet parkiranih osobnih vozila oštećeni su retrovizori i na jednom vozilu je ulupljen krov. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna. Traga se za počiniteljem.

Nedozvoljena trgovina

Jučer poslijepodne, na imotskom području, policijski službenici za zaštitu državne granice zaustavili su vozača osobnog vozila Passat. Vizualnim pregledom vozila u prtljažniku su uočene tri PVC vreće u kojima se nalazio rezani duhan, a u sklopu kriminalističkog istraživanja vaganjem je utvrđena težina od 48 kg. Protiv 38-godišnjeg vozača je podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo nedozvoljene trgovine i izbjegavanje carinskog nadzora.

Sumnjiči se za oštećenje tuđe stvari i prijetnju

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakom koji se sumnjiči da je 15. siječnja u Splitu, u Šižgorićevoj ulici oštetio osobno vozilo Mercedes u vlasništvu 41-godišnjaka. Nadalje se sumnjiči da je 41-godišnjaku uputio prijetnju. Protiv 56-godišnjaka je podnijeta kaznena prijava za kaznena djela oštećenje tuđe stvari i prijetnja nadležnom Državnom odvjetništvu.

Nadzor prometa tijekom vikenda

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provedena je akcija nadzora prometa s naglaskom na prisutnost alkohola i opojnih droga. Ukupno je sankcionirano 225 prekršaja, od čega za alkohol 70 i brzinu 37 prekršaja. U policijskim postajama zadržano je sedam vozača do otrježnjenja, dva vozača zbog upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje i jedan vozač u vrijeme zabrane. Najveća izmjerena koncentracija alkohola kod zadržanih osoba iznosila je 2,23g/kg (Policijska postaja Sinj).

HomeŽUPANIJAOKRUŠKE LJETNE VEČERI 2019. Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala