Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije mapa. Putanja: C:\HostingSpaces\trogirskip\www.trogirskiportal.hr\wwwroot\images\gallery\okruska
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/gallery/okruska
Petak, 26 Prosinac 2014 11:12

Predstavljena „Okruška rič“

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Rječnik okruškog govora „Okruška rič“ autorice Manuele Bareta Buličić (Baretinke) predstavljen je 22. prosinca u Kneževom dvoru.

Uz moderatoricu i predsjednicu trogirskog ogranka Matice Hrvatske prof. Danku Radić, rječnik su predstavili doc.dr. Hicela Ivon  i akademski glumac Marinko Prga koji je čitao zanimljive tekstove iz knjige.

U prigodnom programu kojeg su organizirali Grad Trogir, Općina Okrug i Ogranak Matice Hrvatske Trogir nastupile su klape Sv.Karlo i Mindula, te Mandolinski orkestar Okruk, a prigodnim riječima nazočnima se obratio gradonačelnik Ante Stipčić ističući kako je okruški govor zaista jedinstven.
Ovo su riječi toliko emocionalne i to može napisati samo autorica koja voli svoj kraj, a jezik je taj koji povezuje sve generacije naglasila je Hicel.

„Presretna sam, ovaj rječnik s preko 6 tisuća riječi rezultat je mog dugogodišnjeg rada. Riječi su to koje se neće upotrebljavati, ali neka se zna da su se duperale. I neka moji Okručani budu ponosni što su iz tog kraja u kojem se govoreći piva i di uvik misliš da se neko s nekim kara kad bokun jače  progovori. Volila bi da lipota zajedništva ponovo zaživi“. -  kazala je  autorica Bareta Buličić zahvalivši se svima koji su joj pomogli pri realizaciji ovog riječnika posvećenog njezinoj baki Matiji i majci Mariji.

{gallery}okruska{/gallery}

Poslijednja izmjena dana Petak, 26 Prosinac 2014 11:27
HomeKULTURA Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala