Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije mapa. Putanja: C:\HostingSpaces\trogirskip\www.trogirskiportal.hr\wwwroot\images\gallery\cd
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/gallery/cd
Četvrtak, 11 Prosinac 2014 07:55

Predstavljen nosač zvuka „Došli smo vam krlelezat“

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Duško Geić se kao ustrajan sakupljač tradicijske glazbe, odnosno pučkih napjeva iz ovih krajeva, strogo u odabiru repertoara i stila izvođenja pridržava estetske komponente izvornosti, kazala je to Paola Glavurtić  predstavljajući novi nosač zvuka klape Rašpe i vokalnog kvartetea Pro musica, 9. prosinca u Galeriji Cate Dujšin Ribar.

Dodala je kako su se na ovom CD-u koji nosi naziv „Došli smo vam krlelezat“ u istom kontekstu našle naša tradicijska glazba s glazbom nekih domaćih autora i skladbama iz europske baštine, kao i s tradicionalnim pjesmama američkih adventskih i božićnih običaja.

Uz profesoricu i dugogodišnju bivšu članicu klape Rašpe Paolu Glavurtić, uz nazočnost gradonačelnika Ante Stipčića i njegovog zamjenika Radovana Slade-Šilovića, o CD-u je govorio i Duško Geić koji se posebno osvrnuo na sam naziv nosača zvuka. Za trogirsku kolendu „Ja san mali rebac“ i krlelezanje  slobodno mogu reći: „Kad umre moja generacija tog napjeva više neće biti.“ Kako bi je sačuvali od zaborava i ona je našla svoje mjesto na našem nosaču zvuka, rekao je Geić.

{gallery}cd{/gallery}

HomeKULTURAPredstavljen nosač zvuka „Došli smo vam krlelezat“ Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala