Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Petak, 28 Studeni 2014 10:26

Kula sv. Marka - muzej Vinka Coce?

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Estradni menadžer Ivica Bubalo te udovica Vinka Coce Janja pokrenuli su ideju da se Kula sv. Marka u Trogiru pretvori u muzej u čast pokojnog Coce. Pjevačev poslovni suradnik i prijatelj s Janjom radi na tom projektu jer bi voljeli da i on, poput ostalih velikana, dobije svoj muzej.

- Siguran sam sto posto da bi kroz tu kulu profitirao i Grad Trogir, kazao nam je Ivica Bubalo, te dodao kako bi u prizemlju kule bila Vinkova ostavština, na prvom katu bi se prodavali njegovi albumi, majice i plakati, a na drugom katu bi se davale poduke iz mandoline, gitare i klapskog pjevanja.

Bubalo podsjeća kako je Vinko na Poljudu u projektu „Ne damo te pismo naša“ bio jedini izvođač koji je samostalno napunio Poljud, što dovoljno govori o njegovoj pjevačkoj veličini.
- Ovaj budući muzej mi bi mogli ostavit u amanet Vinka Coce i taj njegov muzej siguran sam da bi prerastao u nešto veliko, zaključio je Bubalo.

Ideja se svidjela supruzi trogirskog slavuja. U obiteljskoj kući u Trogiru Janja čuva ostavštinu pokojnog supruga, a radi se o stotinama zahvalnica, plaketa, nagrada i skulptura.
- Odgovara mi ova ideja gospodina Bubala,  ja pristajem na tu ideju, ujedno mi je i drago kako se vodi računa da se životno djelo moga supruga i sve šta je on napravio ne zaboravi, kazala nam je Janja Coce, dodavši kako očekuje da je podrže ljudi koji su nadležni za to iako je ideja još u povojima.

Grad će podržati ideju

Nakon što su Ivica Bubalo i Janja Coce iznjeli ideju da se Kula sv. Marka u Trogiru uredi u svojevrsni muzej Vinka Coce, pitali smo zamjenika trogirskog gradonačelnika Radovana Sladu - Šilovića za mišljenje.

- Meni je prvo strahovito drago da su u Trogiru počele frcati raznorazne ideje i to je znak da je grad probuđen, kazao nam je Slade – Šilović, te dodao kako podržava ideju o muzeju posvećenom Coci. Svakako se radi o pozitivnoj stvari, samo treba ideju razraditi i sagledati sve aspekte, a grad će prihvatiti svaku ideju koja ima temelje, zaključuje Slade – Šilović.

Poslijednja izmjena dana Petak, 28 Studeni 2014 12:37
HomeTROGIRPrikazujem sadržaj po oznakama: Trogir Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala