Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije mapa. Putanja: C:\HostingSpaces\trogirskip\www.trogirskiportal.hr\wwwroot\images\gallery\svtudor
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/gallery/svtudor
Subota, 08 Studeni 2014 06:22

Okrug slavi Dan općine blagdan sv.Tudora

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Ovo mi je šesta proslava sv. Tudora. Svake godine sve više ljudi je u ovoj općinskoj dvorani. To je znak da se radi o čovjeku. Znam da je teško ostati „čovjek“ u politici, ali ukoliko to doista i jesi ne može se onda čovječnost izgubiti, rekao je načelnik Općine Okrug Ivica Radić jučer na proslavi Dana općine i blagdana sv. Tudora zaštitnika mjesta.

Pozdravio je uzvanike među kojima je bio župan Zlatko Ževrnja. Dodao je kako je to bio prvi put da župan nazoči proslavi zbog čega ga je posebno pozdravio. Spomenuo je kako je želja svih žitelja da se što prije otvori nova škola čija izgradnja je započela prije 8 godina i dosta se produžila. Svi radovi su pri kraju, očekuje se uporabna dozvola i nadam se kako ćemo vrpcu presjeći u siječnju iduće godine kada će djeca drugo polugodište sjesti u učionice nove okruške škole, rekao je Radić. Osvrnuo se i na važnost novog mosta Čiovo-kopno čija izgradnja počinje početkom idućeg mjeseca koji će ustvrdio je doprinijeti boljoj prometnoj povezanosti, razvoju turizma koji je tamošnja gospodarska perspektiva i novim investicijama. Uz pojačanje vodoopskrbe, izgradnju nove trafostanice  i kanalizacijskog sustava u sklopu EKO projekta  bila bi zaokružena infrastruktura otoka Čiova koji će tako postati jedan od najljepših turističkih destinacija u Hrvatskoj, zaključio je načelnik Radić.

Predsjednik Vijeća Ivica Radić rekao je kako su u proteklu godinu dana nastojali svojim radom i donesenim odlukama stvoriti temelje za budući bolji standard građana i razvoj mjesta.

Župan Ževrnja naglasio je dobru suradnju s načelnikom u proteklih 15 mjeseci. Kazao je kako je nova škola prevažan projekt koji se gradi u suradnji sa Županijom, Ministarstvom obrazovanja i Općinom te kako je i Županija izdvojila značajna sredstva za nju  i osigurala novac za nabavku opreme. I on vjeruje da će se otvoriti u siječnju iduće godine. Što se novog mosta tiče podsjetio je kako će za taj prijeko potreban infrastrukturni objekt Županija pomoći da se putem kandidiranja u EU fondove dobije 25 milijuna kuna  za izgradnju 4 kilometara duge pristupne ceste. Nastojat ćemo vas podržati maksimalno, iako će nam mini reforma oduzeti 25 milijuna matičnih sredstava, poručio je Okručanima župan Ževrnja.

Načelnik je ove godine nagradio mladu rukometašicu Natali Radić članicu Rukometnog kluba „Trogirka“ i MNK „Okrug“. Manuela Bareta-Buličić (Baretinka) predstavila je svoju knjigu „Okruške riči“ te je predstavljen novi vozni park i oprema tamošnjeg DVD-a  koju je blagoslovio župnik don. Mario Matković. U prigodnom programu sudjelovali su: ženska klapa „Mindula“, mandolinski orkestar OKRUK i muška klapa Sv. Karlo.

{gallery}svtudor{/gallery}

Foto: Ivana Rinčić - Mamut

Poslijednja izmjena dana Subota, 08 Studeni 2014 06:34
HomeŽUPANIJAOpćina Marina za sve osnovnoškolce nabavlja radne bilježnice Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala