Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Srijeda, 29 Listopad 2014 10:17

Rožić: Holding s optimizmom ide u 2015.

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

S puno optimizma predsjednik Uprave „Trogir holding“ Zlatko Rožić u emisiji „Dobar dan“ Gradskog radija Trogir najavio je poslovanje te gradske komunalne tvrtke u idućoj 2015.godini.

Rekao je kako je ono najgore prošlo, te da treba još neke stvari “posložiti“ do kraja godine. Najvažnije je da su poslovi osigurani te da uz reorganizaciju i smanjenje broja djelatnika na oko 120 radnika, što je neminovno, tvrtka može dobro poslovati, a radnici redovito primati plaće.

- Do Nove godine trebale bi se riješiti zaostale plaće djelatnicima i učinit ćemo maksimalne napore da se to i ostvari. To mi je velika želja - rekao je prvi čovjek „Trogir holdinga“.

Nije mu baš lako posegnuti za „rezanjem“ radnika, ali to je kako kaže jedini način da tvrtka opstane s obzirom da najveći dio prihoda odlazi na plaće.

- Radnici su se gomilali i njihov broj se prije dolaska ove Uprave popeo na više od 200. Trenutačno ih je oko 170, no to je još uvijek veliki broj ustvrdio je Rožić.

Članica Uprave Dijana Čudina istaknula je kako je tvrtka trenutačno u daleko boljoj financijskoj situaciji nego što je to bilo lani u ovo vrijeme.

- Najvažnije je da smo riješili dugovanja prema Poreznoj upravi, ali i da nam „kosturi iz ormara“ ne izlaze svako malo jer smo zbog toga često u ovrhama. Da nema „kostura“ radnicima bi plaće bile dakako redovitije, istaknula je Čudina.

- Poslova ima i bit će ih još i više. U tijeku je izgradnja novih grobnica na gradskom groblju, investicija od milijun kuna, imamo velikih planova s preuređenjem tržnice, poslovna suradnja s Brodotrogirom je dobra te se nadam da će takva i ostati, rekao je između ostalog Rožić govoreći o poslovima koji Trogir holdingu nagovještavaju bolje dane.

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 29 Listopad 2014 10:25
HomeTROGIRDOGAĐAJI Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala